Bild över fotbollssplan med ett lag som tränar. 

Stöd från Swedbank

Sidan uppdaterades: 9 januari 2023

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa fördelar, i samverkan med RF-SISU Småland, stöd till föreningar i Jönköpings län inom tre olika områden: anläggning, unga ledare och material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling.

Om stödet

Syftet är att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningarna ska vara anslutna till Riksidrottsförbundet. I samråd med RF-SISU Småland har stiftelsen beslutat att prioritera stöd inom tre områden:

  1. Föreningsägda anläggningar - stöd till renoveringsprojekt - stöd till energi- och miljöprojekt
  2. Unga ledare
  3. Material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling”

I Småland riktar sig stödet till föreningar i Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo kommun.

Så söker föreningar stödet

Ta kontakt med RF-SISU Smålands idrottskonsulent i din kommun för att bolla idéer.

Här hittar du ansökningsblanketten Pdf, 1 MB.

Här hittar du redovisningsblanketten Pdf, 655 kB.

Riktlinjer för att söka stödet ”Föreningsägda anläggningar” Pdf, 150 kB. (stöd till renoveringsprojekt energi- och miljöprojekt)

Om Sparbanksstiftelsen Alfa

Sparbanksstiftelsen Alfa är en stor och aktiv ägare i Swedbank som driver sparbanksidéns tankar om sparande, långsiktighet, lokal förankring och att delar av vinsten ska göra nytta där den uppstått. Från den aktieutdelning stiftelsen får genom ägandet i Swedbank kan man dela ut bidrag inom sitt verksamhetsområde. Verksamhetsområde för Sparbanksstiftelsen Alfa i Jönköpings län är: Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Habo, Jönköping, Nässjö, Sävsjö, Tranås, Vaggeryd, Vetlanda och Värnamo kommun. Mullsjö ingår inte då den kommunen inkluderas i ett verksamhetsområde där det finns en lokal sparbank.

Stiftelsen verkar genom det den äger och är angelägna om att Swedbank synliggörs när de lämnar bidrag. Föreningar som erhåller bidrag förväntas delta vid gemensam samling i januari, i samband med offentliggörande av erhållna bidrag. Bidragen som ges ska inte ha karaktär av sponsring utan ska bidra till utveckling av ett specifikt område som långsiktigt känns angeläget för samhällsutvecklingen. Inom varje kommun finns 50 000 kr att fördela.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Kontakt

David Lindberg

Idrottskonsulent

036-34 54 37

Ansvarsområde: Idrottsföreningar i Aneby, Sävsjö och Jönköpings kommun samt frågor som rör stöd från Sparbanksstiftelsen Alfa i Småland.