Logotyp
Skånes idrottsledarstipendier ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Swedbank och Sparbanken Skåne

Skånes Idrottsledarstipendier 2023

250 stipendier delas ut till eldsjälar inom barn- och ungdomsidrotten

Det finns massor av barn- och ungdomsledare inom den skånska idrottsrörelsen som gör ett fantastiskt arbete. 250 av dessa skånska idrottsledare vill Sparbankstiftelserna* tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma och hylla genom att dela ut 250 Idrottsledarstipendier.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under uppväxten aktiva i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för inte bara enskilda individer utan också för samhällets utveckling i stort, då ledarna ofta blir förebilder för de unga.

I år vill vi speciellt uppmuntra de yngre ledarna vilket ni gärna får ha i åtanke när föreningen föreslår kandidater. Men alla ledare, som är engagerade som genom sitt ledarskap skapat en trygg, lustfylld och välkomnande miljö för barn och ungdomar i linje med någon av idrottens fem utvecklingsresor inom Strategi 2025, är såklart välkomna att nomineras.

Nomineringsperioden är 15 januari - 25 februari 2023 och samtliga föreningar i Skåne kan nominera två ledare under förutsättning att ledarna inte är av samma kön.

Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till dennes förening för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet.

Rent formellt är det styrelserna i föreningarna som kan nominera men om er förening vill låta medlemmarna komma med förslag på kandidater är det givetvis helt upp till er själva att hantera.

Skånes Idrottsledarstipendier har delats ut sedan 2006.

Viktiga datum

- Nomineringsstart 15 januari

- Sista dag för nominering 25 februari

- Besked till stipendiater 1 maj

- Publicering av lista över stipendiater på denna sida 15 maj

Vanliga frågor och svar

Frågor kring ledartipendierna ställs via RF-SISU Skånes kundtjänst, 010-476 57 00 eller kundtjanst.skane@rfsisu.se

*Sparbanksstiftelserna i Skåne är: Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Sparbanksstiftelsen Skåne och Stiftelsen Gripen.