Locka nya medlemmar genom Idrottens dag!

Har din förening svårt att öka sitt medlemsantal? Läs om hur Hälsingborgs BK Bergania lyckades locka nya medlemmar på en enda dag. Den 27 september är det dags för årets Idrottens dag. Ska er förening vara med?

Sidan uppdaterades: 3 maj 2024

Hälsingborgs BK Bergania deltog på Idrottens dag 2023. Föreningen besökte Husensjöskolan i Helsingborg och erbjöd skoleleverna en rolig brottningserfarenhet. Alla eleverna fick en A6-flyer med information om träningstider. Resultatet? En ström av nya medlemmar från Husensjöskolan! Veckan efter Idrottens dag besöktes klubben av 25 elever och 12 elever betalde sin medlemsavgift samma vecka. Sedan dess har fler elever från skolan och kompisars kompisar, strömmat till träningen och idag har klubben 58 elever i träningsgruppen.

Hur gjorde ni?

  • Vi hade två ungdomsledare som besökte skolan under Idrottens dag. Alla klasserna fick först en 30 minuters lektion där de fick lära sig lite grunder och under eftermiddagen fick eleverna brottas i hallen. Vi delade även ut en A6-flyer som vi hade kopierat upp, berättar Cornelia från Hälsingborgs BK Bergania, som fortsätter;
  • Det gäller att ha en kul aktivitet och en glad och positiv inställning.

Rekommenderar ni fler föreningar att delta under Idrottens dag?

  • Absolut, detta är det bästa vi har gjort. Vill man ha nya medlemmar ska man samverka med skolorna i sitt område, förklarar Cornelia från Hälsingborgs BK Bergania.

Söker ni nya medlemmar till er förening? Utforska möjligheterna med Idrottens dag och öka medlemsantalet! I år har vi minst en skola i alla Skånes 33 kommuner som arrangerar Idrottens dag och just nu har vi 83 anmälda skolor.
Den 15 maj får samtliga idrottsföreningar i Skåne ett mail med kontaktinformation till skolor som arrangerar Idrottens dag i sin deras kommun.

Läs mer om Idrottens dag på Riksidrottsförbundets sida

Sidan publicerades: 3 maj 2024