Pär Berg, Malmö Kappsimningsklubb Foto: Åsa Glifberg

Pär Berg årets idrottsledare 2023

Med sin passion och sitt engagemang har Pär format en ny generation av simhoppare av världsklass, och skapat en kultur av samarbete och gemenskap inom föreningen.

Sidan uppdaterades: 25 mars 2024

Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare.

I förra veckan besökte vi simhallen i Malmö där vi fick äran att träffa Pär Berg, den inspirerande ledaren för Malmö KK-simhopp. Pärs dedikation till varje individ och hans syn på att skilja på person och förmåga har bidragit till framgångar på nationell och internationell nivå. Att dela ut priset för Årets idrottsledare 2023 till Pär Berg var en trevlig upplevelse, och hans bidrag till svenskt och skånskt simhopp är ovärderligt.

Så här löd motiveringen:

Pär Berg, en visionär och inspirerande ledare inom Malmö KK-simhopp, har inte bara format en ny generation simhoppare av världsklass utan även skapat en kultur av samarbete och gemenskap. Hans dedikation är till varje individ, där han anpassar träningen efter deras unika förutsättningar och mål, har resulterat i framgångar i VM, EM och nationellt.

Med över 45 års erfarenhet som tränare och gymnastiklärare har Pär lett simhopp med en samsyn och dialog som nu genomsyrar hela föreningsverksamheten. En syn som handlar om att skilja på person och förmåga. Hans engagemang och stöd under både med- och motgångar har inte bara skapat framgångsrika idrottare utan också byggt upp en stark känsla av samhörighet inom klubben. Pär Berg är en enastående idrottsledare som förtjänar erkännande för sitt bidrag till svenskt och skånskt simhopp för att han har format en kultur av prestation, gemenskap och ständig utveckling.

Se gärna filmen från utdelningen nedan

Sidan publicerades: 25 mars 2024