Benny Wendel, ordförande Palmstaden IK Foto: Åsa Glifberg

Palmstaden IK årets idrottsförening 2023

Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare.

Sidan uppdaterades: 21 mars 2024

Vi passade på att besöka Söderslättshallen i Trelleborg i söndags den 17 mars. Tanken var att se ett spännande derby mellan Palsmtaden IK och Höllviken IBF i innebandyserien Herrar Div 2 Skåne. Tyvärr blev matchen inställd på grund av WO (walkover) av Höllviken IBF. Trots utebliven match dök publiken upp och hyllade sin förening inför mottagandet av utmärkelsen, Årets Idrottsförening 2023. Vi fångade ordförande, Benny Wendel, för ett par ord. (Se film nedan)

Så här löd motiveringen:

Palmstadens innebandyklubb är en förebild för hur en idrottsförening kan skapa inkludering, glädje och gemenskap. Genom sin innovativa satsning på Palmstaden Goldies 60+, ett program som erbjuder en mångfald av aktiviteter för seniorer, bryter de effektivt ofrivillig ensamhet och främjar social sammanhållning.

Deras engagemang sträcker sig också till att delta i samhällsevent som Idrottens dag, Hamnens dag och olika lovaktiviteter samt att skapa minnesvärda upplevelser vid A-lagsmatcher som lockar publiken att återvända. Deras imponerande resa från ekonomiska utmaningar till finansiell stabilitet speglar deras beslutsamhet.

Palmstadens innebandyklubb är årets idrottsförening i Skåne 2023 och förtjänar detta erkännande för sitt arbete med att främja en positiv och inkluderande idrottskultur.

Se gärna filmen från utdelningen nedan

Sidan publicerades: 21 mars 2024