Fjorton skånska eldsjälar prisades med idrottens högsta utmärkelse

Under lördagen delade Riksidrottsförbundet ut sin högsta utmärkelse under högtidliga former till 102 välförtjänta idrottsledare från hela landet, i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala. 14 av dessa är från Skåne.

Sidan uppdaterades: 1 juni 2023

RF:s förtjänsttecken är den högsta utmärkelse som delas ut till föreningsledare/ förtroendevalda inom den svenska idrottsrörelsen. Utdelningen av förtjänsttecken är en 100-årig tradition som görs i samband med Riksidrottsmötet. I år fanns det fjorton personer från Skåne med bland pristagarna, varav tio fanns på plats när utmärkelsen delades ut. En av dessa var Malin Eggertz Forsmark från Malmö som även fick äran att hålla förtjänstprismottagarnas tacktal, tillsammans med Olle Dahlin från skidskytte.

Ett sätt att hylla ideella ledare

– Att ta emot utmärkelsen görs med lite ”skräckblandad förtjusning”. Man påminns att man hållit på länge fast jag väljer att se det som tacksamhet, glädje och något som symboliserar det livslånga engagemanget, säger Malin.

Ser gärna intervjun med Malin Eggertz Forsmark

Under åren har Malins hjärtefrågor har varit många tillexempel demokrati och delaktighet, jämställdhet, ungdomsfrågor och på senare tid även elitidrottsfrågorna via engagemanget hos SOK.

– De som är här idag har allt från 20-60 års ideellt engagemang. Många håller fortfarande på vilket jag tycker är härligt, säger Malin.

En hälsning från Malin till alla som engagerar sig ideellt i idrotten

Ta alla möjligheter som finns, var ledare och ta inspiration. Du kommer att få många lärdomar, nya vänner och vara med att bygga ett samhälle, avslutar Malin Eggertz Forsmark.

Följande mottagare har hemort i Skåne

Peter Andersson, Ängelholm

Urban Andersson, Vittsjö

Åke Andren-Sandberg, Borrby

Lotta Bergkvist Falkenbäck, Helsingborg

Malin Eggertz Forsmark, Höllviken

Bengt Hammarstedt, Örkelljunga

Eva Birgitta Helgesson, Landskrona

Bengt Israelsson, Furulund

Carl-Gustav Johansson, Vellinge

Kent Kryger, Klippan

Christer Liljegren, Malmö

Per-Eric Persson, Nymölla

Stig Persson, Höllviken

Claes-Göran Gunnar Wilke, Hässleholm

Sidan publicerades: 30 maj 2023