Nytt tillfälle med Sportbio!

RF-SISU Skåne hade förra veckan visningar av filmen Tigrar i ett koncept vi kallar Sportbio. Vi har märkt att film attraherar många idrottsaktiva barn och ungdomar - en målgrupp som kan vara svår att engagera i samtal med enbart traditionella metoder som är anpassade efter vuxna. Det var fantastiska 300 personer som kom för att se filmen!

Sidan uppdaterades: 29 maj 2023

Tigrar är en berättelse om Martin Bengtssons start på fotbollskarriären där han som lovande fotbollsspelare på elitnivå delar sina erfarenheter från pojkdrömmarna till sammanbrottet. Den ger en unik skildring av fotbollsvärlden inifrån: den extrema träningen som börjar i pojkåren, de centralstyrda elitsatsningarna med sina slitna värderingar och inte minst de stränga villkoren för spelare på gränsen till genombrott.

Känslan innan visningen var förväntansfull och att de som kom tyckte att ämnet var viktigt. Efter filmvisningen var det mycket eftertanke och en vilja att starta samtal – alla ledare hade någon form av input direkt. Det kändes att filmen hade bidragit till en känsla av allvar i och med sitt tema.

Målgruppen för visningarna var barn och ungdomar födda 2007-2010 ink ledare men filmen fungerar även för ungdomar upp till 19 år och idrottsföräldrar. Diskussionerna kommer att fortsätta i respektive föreningar genom ett framtaget lärgruppsmaterial med specifika frågor om filmen och allmänt om psykisk ohälsa.

Vi erbjuder föreningar att se filmen eftersom vi vill belysa psykisk ohälsa hos barn och ungdomar inom idrotten. Genom utbildning och folkbildning vill vi starta viktiga samtal som kan bidra till att bekämpa tabun och skapa bättre förutsättningar för föreningar att jobba med frågan. Diskussionerna kommer att fortsätta i respektive föreningar genom ett framtaget lärgruppsmaterial med specifika frågor om filmen och allmänt om psykisk ohälsa.

Vi hoppas att kunna ge alla föreningar, som vill samverka med RF-SISU Skåne genom utbildning och folkbildning, möjlighet att se filmen. Kontakta er idrottskonsulent om just er förening är intresserad.

Hitta föreningens idrottskonsulent

Sidan publicerades: 29 maj 2023