Menssäkrad idrottsförening 4/9

28 maj varje år är internationella mensdagen, en dag som finns för att uppmärksamma mensfrågor, sprida information och bryta tabun och skam som finns kring mens. Menstabun och inskränkningar i flickor och kvinnors möjligheter att hantera sin mens på ett hygieniskt sätt kan få fruktansvärda konsekvenser för deras liv.

Sidan uppdaterades: 28 maj 2023

Låt oss prata mens.Ibland kommer mensen utan förvarning och du kanske inte har något mensskydd med dig. Kanske finns det inte någon toalett i närheten. Kanske vågar du inte berätta för dina ledare/kompisar.

Genom en ökad mens-kunskap i våra föreningar kan vi hjälpas åt att avdramatisera mensen/ämnet och skapa bättre förutsättningar för mens och träning.

Måndagen den 4/9 mellan 18.00-20.00 kommer vi tillsammans med Leg Barnmorska Annika Rasmusson att genomföra en digital föreläsning där du får lära dig mer om mens och hur ni som förening kan skapa en Menssäkrad idrottsförening.

RF-SISU Skåne vill genom Menssäkrad idrottsförening synliggöra och öka kunskap kring mens för att skapa tryggare och mer jämställda idrottsmiljöer.

Du som är ledare eller med i styrelsen är främsta målgruppen men kunskapen är viktigt för alla

Anmäl dig redan nu!

Sidan publicerades: 28 maj 2023