IdrottOnline: Planerat driftsstopp i slutet av maj

På grund av tekniskt underhåll kommer IdrottOnline vara nedstängt från den 22 maj (kl 23.59) till och med den 24 maj kl 08.00.

Sidan uppdaterades: 27 september 2023

Vad påverkas under driftsstoppet?

Driftsstoppet påverkar alla moduler i IdrottOnline, appen IdrottOnline och LOK-appen. Även SISU Förlags utbildningsportal https://utbildning.sisuforlag.se/ kommer vara nedstängd.

  • Inloggningssidan visas men du kan inte logga in
  • Glöm inte att spara dina ändringar den 22 maj. Om du är inloggad och inte har sparat ditt arbete när driftstoppet startar vid midnatt så förlorar du dina ändringar
  • Allt kommer se ut som vanligt när du åter loggar in igen efter driftsstoppet

Påverkas aktivitetsregistrering?

Ja och nej. Ingen aktivitetsregistrering kan ske i aktivitetsmodulen eller i LOK-appen under driftsstoppet men om du aktivitetsregistrerar i ett externt system, som integrerar med IdrottOnline, så kommer du kunna göra det även under denna period Registrering som sker i ett externt system under driftsstoppet synkroniseras med IdrottOnline när systemet är igång igen den 24 maj.

Påverkas några API:er eller tjänster under driftstoppet?

Ja, följande API:er och tjänster påverkas, dvs fungerar inte under driftsstoppet:

  • Anmälan till utbildning
  • Föreningsansökan
  • Ansökan om namnbyte

Följande API:er påverkas däremot inte:

  • Sök utbildning
  • Sök organisation (Hitta inom idrottsrörelsen)

Kommer jag kunna anmäla mig till utbildningar eller lägga upp nya utbildningar?

Det kommer inte vara möjligt att anmäla sig till utbildningar via https://utbildning.sisuforlag.se/ eller utbildningsmodulen i IdrottOnline. Det kommer inte heller vara möjligt att lägga upp nya utbildningar under driftsstoppet då utbildningsportalen påverkas eftersom det finns beroenden mot utbildningsmodulen i IdrottOnline.

Hur påverkas integrationer med databasen av driftsstoppet?

Importservice och Exportservice kommer att stängas ner under driftstoppet. Externa integratörer kan ladda upp filer till Riksidrottsförbundets sftp-server. Filerna synkroniseras in till IdrottOnline när systemet är uppe igen.

Påverkas kalendern?

Kalendrar i externa system som integrerar med IdrottOnline påverkas inte av driftstoppet i IdrottOnline. Information som läggs in i kalendern under driftsstoppet synkroniseras till IdrottOnline när synkronisering mellan IdrottOnline och kalendern i det externa systemet åter är igång.


Nyhet hämtad från IdrottOnlines nyheter

Sidan publicerades: 31 mars 2023