Skånska Idrottspriser 2021 delas ut

Årets Idrottare 2021 blev dubbla OS-medaljören Peder Fredricson, Österlens Ridklubb.

Sidan uppdaterades: 30 november 2022

Årets Idrottare 2021
Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, Grevlunda, Simrishamn
Motivering:

Peder Fredricson är elitryttaren som inte behöver någon närmare presentation. Resultaten från 2021 talar för sig själv. Det blev OS-guld i laghoppning efter att Peder avgjorde i omhoppningens sista ritt mot USA och OS-silver i den individuella banhoppningen. EM-bronset var Peders tredje medalj på en månad och han stod som slutsegrare i Global Champions Tour.

Under året nådde Peder även den målsättning som han haft under väldigt lång tid, nämligen att bli rankad som världsetta. Bäst i världen genom synnerligen framgångsrika idrottsprestationer och ett givet val till årets idrottare 2021.

Årets Idrottsledare 2021
Servet Sen, FC Möjligheten, Malmö
Motivering:

2015 var Servet Sen drivande för att starta en förening där alla barn oavsett bakgrund eller nivå skulle kunna få samma förutsättningar som alla andra och ges möjlighet att följa sina drömmar. Han hade tröttnat på att se hur andra fotbollsföreningar favoriserade de spelare som var duktiga för stunden medan de som var lite sämre fick stå utanför och titta.

Han körde barnen till och från träning och match om det behövdes, gav dom kläder och skor om de inte hade råd och än idag gör han exakt samma sak. Servet är på plats varje dag, från att han slutar jobbet till att siste spelare har lämnat planen. Han tvättar matchkläder, ser till att alla har skor och benskydd till matcherna och ser till att de kommer fram även om de inte har någon som kan skjutsa dom. Årets idrottsledare 2021 – Servet Sen – är en riktig idrottshjälte

Årets Funktionär 2021
Per-Olof Pålsson, Lödde Kanotklubb, Löddeköpinge
Motivering:

Han är klippan, fundamentet och kittet som håller samman föreningen, träningsgrupperna och sprider glädje vart än han går. Han råddar och hjälper alla alltid, oavsett årstid och väder. Ena veckan kan han ta semester från sitt arbete för att köra med kanoter till en tävling i Portugal. Dagen efter står han på bryggan eller sitter i följebåten för att guida och träna ungdomar.

Utmärkelsen årets funktionär 2021 tillldelas Per-Olof Pålsson eftersom han utmärkt sig som materialförvaltare och kanotreparatör. Han är en person som tar sig an uppgifter för att verksamheten skall fungera och har ständigt medlemmarnas bästa i fokus. Utan Per-Olofs enorma engagemang för kanotmaterialet hade föreningen inte kunnat genomföra kanotskolan och SM. Timmarna som lagts ner är otaliga. Per-Olof erbjuder också mentorskap inom kanotlagning och har detta året lyckat engagera fler personer i kanotlagningens mystik.

Årets Idrottsförening 2021
Hässleholm Freeflow Athletic Club
Motivering:

Föreningen Freeflow har funnits i många år och är i grunden en löparförening med förgreningar som basket, rörelseträning för barn, verksamhet för 65+ och tidigare även fotboll för ensamkommande migranter. I Freeflow finns aktiva från små barn till pensionärer samt ett hållbarhetstänk runt träning, ideellt engagemang och kostnadsmedvetenhet. Alla ska kunna vara med.

Föreningens verksamhet skapar mervärde för många människor, både som träning och socialt umgänge. Det påverkar människors hälsa och välbefinnande, och är en av de bästa naturliga mediciner som gör skillnad. Denna folkhälsoinsats både glädjer och hjälper medlemmarna och som nu uppmärksammas genom utmärkelsen årets idrottsförening 2021

Sidan publicerades: 9 juni 2022