Fortsättningsutbildning för tränare

Sidan uppdaterades: 25 augusti 2023

Fortsättningsutbildning för tränare är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag, oavsett vilken idrott och målgrupp du leder.

Det är en utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i Grundutbildning för tränare. Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap.

Övergripande innehåll och upplägg

Utveckla arbetssätt för att stärka det så att du kan möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga.

Dessutom får du ökad kunskap kring hur du lägger upp en långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning. Efter denna utbildning ska du kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid.

Utbildningen är för dig som genomgått grundutbildning för tränare eller annan likvärdig grundläggande tränarutbildning och leder barn, ungdomar eller vuxna. Du får gå utbildningen från det år du fyller 16.

Fortsättningsutbildningens avsnitt:

  • Jag och idrottsrörelsen
  • Jag och ledarskapet
  • Jag och träningen
  • Jag och utövaren
  • Valbart avsnitt där du får ett antal områden att välja på

Fortsättningsutbildningens upplägg:

  • Två fysiska träffar med webbuppgifter före, mellan och efter.
  • Ett varierat lärande: studier via webben, böckerna från Grundutbildning för tränare samt webbuppgifterna i det digitala klassrummet. Den består också av gemensamma träffar med fokus på fördjupande samtal, erfarenhetsutbyte och praktisk tillämpning.
  • Omfattar totalt 32–35 utbildningstimmar á 45 minuter varav 15–18 är webbuppgifterna.

Kursavgift/projektstöd

2500 kr/person, vilket faktureras till din förening när du har anmält dig till kursen. För att bli godkänd krävs 100 % närvaro samt att alla webbuppgifterna i det digitala klassrummet är godkända. Om du tillhör en förening som samverkar med oss, kan föreningen när du är godkänd erhålla ett projektstöd på 2500 kr, alltså utbildningen blir kostnadsfri för godkända deltagare.

Avbokningsregler:

Oanmäld frånvaro faktureras föreningen i efterhand. Vid påbörjad men ej slutförd utbildning har deltagaren 12 månader på sig att delta på ett annat tillfälle för att slutföra kursen och bli godkänd.

OBS! Ta med egen dator eller mobil!

Sidan publicerades: 10 oktober 2022

Fortsättningsutbildning för tränare

Länken tar dig till utbildningsportalen för utbildningen där du kan läsa mer om innehåll och förutsättningar.