Sommarhälsning och lite tips inför hösten

Vi kan summera en fin vår full av fart och aktivitet runt om på alla olika former av idrottsarenor där både utvecklingsarbete och folkbildande samtal tagit stor plats. Vi ser nu fram emot en spännande höst där vi tar emot både nya idrotter, nya inriktningar för projektstöd och en uppdaterad verksamhetsplan för idrotten.

Sidan uppdaterades: 20 december 2023

Dags att söka elstöd till föreningar i el-område 3 och 4

Mellan 30 maj och 25 september 2023 kan föreningar i el-område 3 och 4 söka elstöd. Stödet söks hos Skatteverket via e-tjänsten på ”mina sidor”.

På RF:s webbsida hittar ni information om vad som är viktigt att tänka på innan ni söker elstöd.

Säkra er plats på Idrottens dag i skolan 29 september!

29 september arrangeras Idrottens dag i skolan, nu är det därför dags att säkra din förenings plats på en för just er lämplig skola. Dagen är en fin chans att visa upp just er idrott - och rekrytera nya medlemmar!

Över 30 skolor är hittills anmälda från nästan alla kommuner i Östergötland.

Av de som tidigare varit aktiva i Rörelsesatsningen i skolan så uppger 77% av deras arbete på skolan gett nya medlemmar.

Läs mer om Idrottens dag på vår webb här.

Visa ert intresse genom kontakt med er idrottskonsulent eller direkt till:
Ida Blomstrand
Samordnare för Rörelsesatsning i skolan
010-476 50 40
ida.kb@rfsisu.se

Nya projektstödspaket i Östergötland

Via kontakt med er förenings idrottskonsulent kan din förening få stöd i ert utvecklingsarbete. Vi har stöd i olika form för att stötta er i de utmaningar och möjligheter som dyker upp. Våra projektstöd riktar sig främst mot huvudområdena ”Inkludering av underrepresenterade grupper” samt ”Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer” och allt vad som kan spänna inom dessa breda och viktiga utvecklingsområden.

För att fördjupat möta de behov vi ser just nu i Östergötland så har vi förpackat två nya upplägg som de föreningar som är intresserade kan ta del av.

Tjejer 13-25 år

Projektstödet riktar sig till de idrottsföreningar som tappat målgruppen tjejer 13–25 år eller en idrottsförening som tillhör ett specialidrottsförbund som vill ta reda på OM de tappat denna målgrupp. Här finns upplägg att ta del av eller anpassa efter behov.

Engagera och motivera ideella

Projektstödet riktar sig till föreningar som behöver ta ett omtag kring att engagera och motivera ideella. Tanken är att skapa inspiration och bidra till att finna konkreta förbättringar i er förening.

Nuvarande inriktningar gäller fram till 31 oktober så pass på! Därefter ser vi fram emot nya riktlinjer som vi givetvis återkommer med information om i våra olika kanaler.

Kontakta din idrottskonsulent för stöd och mer information.

Stöd för +65-idrotten - öppet för ansökan!

Idrott 65+ har tagit rejäl fart över hela Sverige. Flertalet specialidrottsförbund har tagit fram specialanpassade träningsformer och antalet föreningar som erbjuder 65+verksamhet växer.

Under 2023 kan idrottsföreningar i Östergötland söka projektstöd för sin 65+verksamhet. Stödet ska gå till uppstart av ny verksamhet för målgruppen, eller till utveckling av befintlig verksamhet.

Det kan handla om föreningsledd idrottsaktivitet och/eller social samvaro inom ramen för föreningen.

Projektstödet Idrott 65+ är nu öppen och sista ansökningsdag är 31 oktober 2023.

Tips på utbildningar i höst

18 september: Hur hanterar vi barn som utmanar oss i träningsgruppen?

✅ Beter sig barnen i er träningsgrupp konstigt ibland?
✅ Gör dom inte som du säger?
✅ Säger dom emot eller verkar okoncentrerade?

Välkommen till en kväll där vi pratar ledarskap utifrån problemlösning den 18 september i Mjölby.

Föreläsare är Ariana Pizzignacco. Ariana jobbar som specialpedagog / behandlare på Psykiatripartners i Östergötland. Hon arbetar framför allt med utbildning till föräldrar, barn och vuxna som har NPF-diagnoser.

Under kvällen får vi ökad kunskap och praktiska tips som passar alla i all träning, utifrån ett perspektiv att problem alltid finns.

Läs mer och anmäl dig här senast 11/9.

Nu börjar höstens kalendarier att fyllas med intressanta utbildningar och inspiration för dig som föreningsaktiv.

För idrottsledare erbjuds den ständigt aktuella Grundutbildning för tränare vid två tillfällen under hösten 2023, en utbildning som alltid får toppbetyg av deltagare. 96% av de som gått den rekommenderar andra tränare att göra detsamma.

Två Sportluncher planeras med fokus på tränarutveckling, snabbhetsträning för barn och nivåanpassning står på agendan. För idrottsföräldrar planeras en kväll av kompetenshöjning kring hur de bäst stöttar ditt barn i sin idrottsutövning.

Av mer administrativ karaktär erbjuder vi under hösten både Grund- och Fortsättningsutbildning för kassörer samt utbildning för revisorer.

Information och anmälan till utbildningarna uppdateras löpande i vårt Kalendarium här.

Läs mer om vårt utbud och vilka kurser din förening kan få ta del av i vår Utbildningsguide.

Tack för ett bra samarbete och glad sommar önskar vi på RF-SISU Östergötland!

Sidan publicerades: 16 juni 2023

Kontakta våra idrottskonsulenter

Är din förening i behov av utbildning eller något annat stöd från oss är ni välkomna att kontakta oss.