Miljontals kronor investeras i länets idrottsanläggningar

Idrottsföreningar i Örebro län har under 2023 fått drygt 3,6 miljoner kronor i anläggningsstöd till olika byggprojekt i länet. De föreningar som har beviljats Riksidrottsförbundets anläggningsstöd har dessutom själva investerat minst lika mycket till i sina olika projekt.

Sidan uppdaterades: 12 mars 2024

En förutsättning för att kunna bedriva en bra och organiserad idrott är ändamålsenliga anläggningar och idrottsmiljöer. Riksidrottsförbundets anläggningsstöd är en del av det viktiga strategiska arbete som RF-SISU Örebro län bedriver tillsammans med idrottsföreningar och kommuner för att skapa mer plats för idrott.
– Att ge plats för idrott är en förutsättning för att kunna erbjuda så många som möjligt, så länge som möjligt en aktiv och meningsfull fritid. Något som också främjar folkhälsa, integration, jämställdhet, demokrati och den lokala samhällsutvecklingen, säger Marie-Louise Forsberg Fransson, ordförande i RF-SISU Örebro läns styrelse och anläggningsgrupp.

Snowboardramp och omklädningsrum

Totalt har 23 olika satsningar gjorts inom 16 olika idrotter, i sju olika kommuner. Exempel på byggprojekt som fått anläggningsstöd från Riksidrottsförbundet är Örebro skateboard, som fått bidrag för att bygga en ramp på Trängen, där man kan åka snowboard, skidor och snowblades på under vinter och tidig vår, med hjälp av is från ishallen. RF-SISU Örebro läns anläggningsgrupp har även beviljat stöd till energieffektiviseringar hos Orienteringsklubben Tylöskog i Hallsberg och Guldsmedshyttans sportklubb har fått bidrag för att bygga ett nytt omklädningsrum till tjejer.
– Vi är stolta över att kunna vara en del av den utvecklingen av anläggningar och idrottsmiljöer som sker varje år i vårt län. Vi i anläggningsgruppen besöker varje år flera av de föreningar som fått anläggningsstöd för att se det färdiga resultatet och ta del av berättelser om vad det betyder för föreningens utveckling och vi ser fram emot att fortsätta stödja och bidra till utvecklingen av länets idrott, säger Christer Axelsson, ledamot i RF-SISU Örebro läns styrelse och anläggningsgrupp.

Är du nyfiken på Riksidrottsförbundets anläggningsstöd?

Kontakta Jasmin Benca, RF-SISU Örebro län 019-17 55 20 jasmin.benca@rfsisu.se

Sidan publicerades: 12 mars 2024