Utbildningen för dig som vill bli en bra ledare

Är du sugen på att utvecklas i din roll som ledare/tränare? Under våren 2024 genomförs två omgångar av grundutbildning för tränare. Det är en nationell utbildning som anordnas av samtliga RF-SISU distrikt.
Det är en bra utbildning där du får nyttiga verktyg för att kunna axla din tränarroll, säger Robin Meyer, idrottskonsulent och utbildare.

Sidan uppdaterades: 28 februari 2024

Grundutbildning för tränare bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Under utbildningen läggs stor vikt på ledarskap och hur du kan skapa förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen innehåller fler olika perspektiv, bland annat vikten av att se och utgå från hela individen, skapa en bred rörelserepertoar och forma och utveckla träningar som är anpassade för den målgrupp du leder.
– Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar, där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas, säger Robin Meyer.

Från 15 år och uppåt

Utbildningen vänder sig till dig som ledare från 15 år och uppåt med uppdrag inom såväl lagidrott som individsport.
– Vi har utbildat ledare inom en rad olika idrotter, som bland annat amerikansk fotboll, motorsport, simning, brottning, handboll, skidor, friidrott, boxning, basket och flygsport. Det brukar vara en uppskattad utbildning med bra energi och hög delaktighet. Extra roligt är när det blir en stor blandning mellan deltagarna i både ålder och idrott, säger Robin.

Är ni som förening intresserad av att skicka deltagare? Ta kontakt med er idrottskonsulent. Under våren 2024 anordnas utbildningen vid två tillfällen. Första omgången startar den 13 februari och den andra den 7 maj.

Anmälningslänk omgång 1

Anmälningslänk omgång 2

Sidan publicerades: 1 februari 2024