Bara ben och boule
Händer med pilatesboll
Person som balanserar på en balansboll

Ledare inom orientering, hockey och motorsport nomineras till Årets Idrottsledare

Nu är det offentligt vilka de tre nominerade till priset Årets Idrottsledare – barn och ungdom är. Som vanligt har det varit ett utmanande arbete att välja ut endast tre ledare som nominerats och får en biljett till Örebro Idrottsgala.
– Vi har sagt det förr och vi säger det igen. Det finns så många ledare därute hos våra föreningar som gör ett fantastiskt jobb och vi vill hylla dem alla. Men i år föll valet på dessa, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

Sidan uppdaterades: 25 januari 2024

En har nominerats för sitt föräldraengagemang, en har nominerats för sin förmåga att rulla ut ”röda mattan” för tjejer till hockeyhallen och en har nominerats för sina insatser att hålla anläggningen redo för såväl nybörjare som elit.
– Att vara ledare kan se olika ut beroende på vilken idrott och vilken förening det handlar om. Våra tre nominerade till priset Årets Idrottsledare – barn och ungdom är helt olika typer av ledare som var och en bidrar med sin ”superkraft”, säger Charlotta Stenhem.
De tre nominerade är Cecilia Niklasson, Askersunds Orienteringsklubb, Esther de Hahn, Fellingsbro/Frövi Ishockeyklubb och Björn Andersson, SMK Örebro.

Motiveringar

Cecilia Niklasson
Cecilia Niklasson har gjort skillnad genom att i Askersunds Orienteringsklubb fått barn och ungdomsverksamheten att växa och utvecklas. Det har lett till en stor tillströmning av nya barn och ungdomar och verksamheten är på väg att bli en av Askersunds största. Med stor entusiasm och omsorg håller Cecilia, som ledare aktiviteterna och den samordning som är så viktig runt verksamheten.”

Esther de Hahn
”Ester de Hahn är som ledare och tränare i Fellingsbro/Frövi Ishockeyklubb en sammanhållande länk för den föredömliga flickverksamheten. Med ett stort socialt engagemang och stor kunskap har Ester lyckats rekrytera och behålla såväl barn som tonåringar i ishockeyverksamheten.”

Björn Andersson
”Björn Andersson är ordförande i SMK Örebro, en förening med omfattande barn och ungdomsverksamhet. Året runt är Björn ansvarig för banan och kartingverksamheten vid Täby Motorstadion. Det innebär att ge de yngsta chansen att ta sina första varv, låta de äldre köra och meka samt de främsta få tävla nationellt och internationellt.

Andra året i rad

Örebro Idrottsgala arrangeras av tidningen NA, tillsammans med en rad partners, däribland RF-SISU Örebro län. Syftet med Örebro Idrottsgala är att uppmärksamma elit- och breddidrotten i Örebro län. Förra årets gala lockade 700 personer till Conventum. Då vann Martin Karlsson från SMÅ IF priset som Årets Idrottsledare - barn och ungdom. På bilden tar han emot priset av RF-SISU Örebro läns ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson och intervjuas avJessica Almenäs, som var programledare. Hon kommer även att leda 2024 års gala.

Sidan publicerades: 25 januari 2024