Förverkliga era föreningsdrömmar

Den 4 maj arrangeras en minimässa för landsbygdsföreningar i hela länet. Här kan du träffa olika aktörer som kan bidra till att just din förening skulle kunna genomföra era drömmar och utvecklingsprojekt.

Sidan uppdaterades: 26 april 2023

På minimässan träffar du utställare, bland annat finansiärer, föreningar som genomfört utvecklingsprojekt och andra aktörer som på olika sätt främjar föreningslivet på landsbygden. Träffen genomförs i GlanshammarsRyttarnas föreningslokal som nyligen renoverats och byggts ut i nära samarbete med Kolja byalag.
–Vi känner jättestark glädje över att vi nu kan gasa på vår verksamhet, tack vare vår nya fina anläggning. Det kommer att göra jättestor skillnad för våra barn och unga, säger Annelie Fridell, ordförande GlanshammarsRyttarna.
Bengt Larsson, ordförande i Kolja Byalag lyfter att samarbetet mellan föreningarna varit en förutsättning för att genomföra renoveringen av GlanshammarsRyttarnas föreningslokal.
–Det här projektet bygger på att vi tillsamman kunnat göra något, som var och en av oss inte skulle klarat av på egen hand. Resultatet blir att det skapas en jättebra resurs här ute på landet, som är en stor tillgång för både fastboende och fritidsboende, säger han.

Idrotten viktig för en levande landsbygd

Minimässan är en del av landsbygdsveckan som arrangeras för första gången och som skapats för att ge landsbygdsfrågorna en tydlig plats i rampljuset. Landsbygdsveckan genomförs i hela landet mellan den 2-7 maj med massor av olika evenemang. RF-SISU Örebro län är tillsammans med Länsstyrelsen initiativtagare till minimässan och bland utställarna finn även Leader Mellansjölandet, Leader Bergslagen, Mikrofonden Mälardalen, Coompanion, Hela Sverige ska leva, Örebro kommun, Kolja Byalag, och GlanshammarsRyttarna.
–Idrotten är viktig för en landsbygd full med rörelse och gemenskap. Tillsammans med andra aktörer vill vi vara med och berätta om olika möjligheter som finns för idrotten och andra föreningar att utveckla sin verksamhet, säger Johanna Tybell, verksamhetsutvecklare och anläggningsansvarig RF-SISU Örebro län.

Inbjudan
Landsbygdsveckan

Film

Lyssna på Anneli Fridell, ordförande för GlanshammarsRyttarna och Bengt Larsson, ordförande i Kolja Byalag som i filmen nedan berättar om samarbetet som ledde till en renovering av utbyggnad av en föreningslokal, bland annat tack vare Riksidrottsförbundets anläggningsstöd.

Sidan publicerades: 26 april 2023