På en ishockeyrink pratar en ledare med några yngre barn

Årets Idrottsledare Barn & Ungdom

Känner du någon ledare som är ideell, verksam inom Örebro län och som leder en verksamhet där idrottens värdegrund är tydlig ledstjärna? Då tycker vi att du ska nominera den personen till ”Årets Idrottsledare Barn & Ungdom.

Sidan uppdaterades: 9 december 2022

Priset till Årets Idrottsledare Barn & Ungdom har delats ut av RF-SISU Örebro län sedan 2009. Tidigare skedde det i samband med Örebrogalan och nu blir det i samband med Örebro Idrottsgala, som arrangeras för första gången den 15 februari 2023. Stor vikt läggs vid att ledaren jobbar utifrån Idrottsrörelsens värdegrund, som bygger på glädje, gemenskap, demokrati, delaktighet, rent spel, allas rätt att vara med och barnkonventionen.

– Det finns så många fantastiska idrottsledare därute som skapar så många värden, både på individ- och samhällsnivå. Det här priset är en hyllning till ALLA dem, även om det i slutändan bara blir en som vinner, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

Nomineringsprocessen till Årets Idrottsledare Barn & Ungdom startar i dag, den 15 november och pågår tre veckor framåt, till och med den 6 december. Tre finalister bjuds in till Örebro Idrottsgala på Conventum den 15 februari 2023, med 3-rätters middag, underhållning hyllningar och prisutdelning. Vinnaren som tilldelas utmärkelsen Årets Idrottsledare Barn & Ungdom offentliggörs på galan och tilldelas ett pris på 20 000 kronor.

Maila din nominering till nominering.orebro@rfsisu.se

De uppgifter vi behöver ha är:

  • Namn på idrottsledaren
  • Förening där ledaren är verksam
  • Vilken roll ledaren har i föreningen
  • Motivering – Varför ska personen du nominerar bli Årets Idrottsledare?

Sidan publicerades: 5 december 2022