MAX Idrottsstipendium 2023 tilldelas brottaren Elvira Ersson

MAX Burgers Idrottsstipendium tilldelas i år Elvira Ersson, brottare tävlandes för Karl-Gustaf Brottningsklubb. Stipendiet är nummer 39 i ordningen och premierar unga idrottsutövare från Norrbotten.

Sidan uppdaterades: 30 november 2023

Prispengarna på 100 000 kronor kan användas för resor till tävlingar och träning vilket gör det enklare att konkurrera på lika villkor, trots det geografiska avståndet som vissa gånger sätter käppar i hjulen för ungdomar från Norrbotten.

–MAX har en lång historia av att stötta idrottsföreningar och framstående idrottare och vi har delat ut MAX Idrottsstipendium i Norrbotten sedan 1985. Att få möjligheten att lyfta och stötta unga idrottsutövare från just Norrbotten, då jag själv är född och uppvuxen i Luleå och med MAX resa som en gång startade i Gällivare, är extra speciellt för mig, säger Christoffer Bergfors, vice VD MAX Burgers.

MAX arbetar aktivt med jämställd sponsring och i dagsläget stöttar MAX 120 klubbar och idrottsföreningar över hela Sverige, en siffra som ständigt ökar. Detta speglas även vid Idrottsstipendiet som nu delas ut för 39:e gången där totalt 20 killar och 19 tjejer mottagit priset. Årets mottagare heter Elvira Ersson, brottare tävlandes för Karl-Gustaf Brottningsklubb.

Motiveringen lyder:
Elvira är brottaren från Övertorneå med hög träningsmoral. Hon är ödmjuk, omtänksam, kamratlig och har en stark ambition att fortsätta utvecklas inom sin idrott. Karriären startade när hon var 10 år och redan nu finns flertal meriter som SM-, NM- och EM-guld. Vid sidan av den egna satsningen är hon en förebild för de yngre brottarna i föreningen. Drömmen är att delta i VM och OS i framtiden och detta stipendium blir förhoppningsvis en sporre att fortsätta utvecklas.

- Jag är både överväldigad och överrumplad. Jag blev medlurad hit av mina föräldrar, egentligen skulle jag haft ett prov idag. Jag är så tacksam, stipendiet innebär fler möjligheter till resor, sparring och få möta motstånd på internationella tävlingar, säger en glad Elvira Ersson strax efter prisutdelningen.

Bakgrund till MAX Idrottsstipendium

MAX grundare Curt Bergfors och dåvarande chefen vid Norrbottens Idrottsförbund Björn Gustafsson träffades 1985 för att diskutera hur ungdomars idrottsutövande i Norrbotten skulle stimuleras. Då föddes idén med ett MAX idrottsstipendium; stipendiet inriktar sig specifikt på lovande idrottsutövare som är fyllda 14 år men inte 18 år.

Stipendiet ska fungera som en sporre som motiverar till att fortsätta satsa på idrotten. Förutom att vara en duktig idrottare värderas stipendiaten även utifrån aspekter som social kompetens och ambitioner avseende utbildning och civil karriär. Stipendiaten ska vara ett föredöme även utanför sin idrott.

Sök våra stipendier

RF-SISU delar tillsammans med olika bidragsgivare ut stipendier till enskilda idrottare, ledare och idrottsorganisationer.
Läs mer om våra stipendier här.

Sidan publicerades: 30 november 2023