Ny idrottskonsulent med norra länet som arbetsfält

Marie Andersson är vår nya idrottskonsulent. Med Gällivare som utgångspunkt ska hon stödja och inspirera idrottsföreningarna i Malmfälten och Jokkmokk till utveckling i återstarten efter pandemin – med hjälp av utbildning och folkbildning.

Sidan uppdaterades: 11 december 2022

Det är mycket som kretsar kring idrott i Maries liv. Det egna intresset för träning och friluftsliv, barnens idrottande och inte minst engagemanget som ledare i idrottsföreningen.

Ett jobb på RF-SISU Norrbotten har länge funnits i tanken, nu har det blivit verklighet.

– Det är en dröm att få jobba med idrott. Jag brinner för att få barn att röra på sig. Har du idrottat som ung är det lättare att du tar med dig rörelse genom hela livet, säger Marie som själv höll på med längdskidåkning som ung, ett intresse som smittat av sig på de två barnen Juni och Elma.

– Jag skulle säga att skidåkningen har format mig som människa. Alla mina bästa vänner finns där. Därför kändes det naturligt att engagera mig i barnens idrottsföreningar nu när barnen växer upp och sysslar med längdskidåkning, orientering och friidrott.

Marie är utbildad arbetsterapeut och har de senaste åren arbetat som pedagogisk handledare inom avdelningen för funktionshinder i Gällivare Kommun. Uppdraget har varit att handleda, motivera och utbilda personliga assistenter.

En av hennes hjärtefrågor är barn med särskilda behov. Hon tycker att det är viktigt att föreningarna har förståelse för barns problematik och att de här barnen fångas upp och välkomnas till idrotten.

– Jag hoppas och tror att mina yrkeserfarenheter i kombination med min idrottsliga erfarenhet ska bli användbar i jobbet som idrottskonsulent. Nu får jag inspirera idrottsföreningarna i framförallt Gällivare, Kiruna och Jokkmokk till utbildning och utveckling.

– RF-SISU har många bra metoder och verktyg som hjälper föreningarna att trampa upp nya stigar. Jag ser verkligen fram emot att möta och stödja alla engagerade föreningsmänniskor i norr, säger Marie.

Här hittar du vilken idrottskonsulent just din förening ska kontakta.

Sidan publicerades: 1 september 2022

Kontakt

Marie Andersson

Idrottskonsulent

070-262 57 26

Folkbildning och föreningsutveckling
Placeringsort Gällivare