Evenemang en viktig del av Norrbottens framtid

Sidan uppdaterades: 20 mars 2024

Välkommen till ett seminarium där du får ta del av insikter och slutsatser från Region Norrbottens nya förstudie om regionalt evenemangssamarbete. Målgruppen är professionella och ideella aktörer samt offentlig sektor i Norrbotten som är intresserade av evenemang eller arrangörskap på strategisk eller operativ nivå.

Här är hela panelen

Lenita Ericson (moderator)
Bakgrund som kommunalråd (s) i Luleå, företagare inom management och tillförordnad vd på BD Pop. Talkshow-host i egna produktionen Lenitas Talkshow i Luleå.

Annelii Backman
Länsmusikchef som leder Norrbottensmusiken i uppdraget att tillhandahålla professionell musikverksamhet i länet i samverkan med institutioner, kommuner, skolor, föreningar, enskilda och övriga aktörer.

Tommy Eliasson Winter
VD för Storklinten med en bakgrund som ledare inom Sveriges alpina elit. Lång erfarenhet från att ha arbetat med event inom skidsport, såsom Svenska Skidspelen i Falun.

Annika Fredriksson
VD för organisationen Swedish Lapland Visitors Board som företräder besöksnäringen i den nordligaste och arktiska delen av Sverige.

Anki Granström
Bodenföretagare inom kompetensförsörjning/förändringsledning och styrelseordförande och verksamhetschef i Boden Turism. Lång erfarenhet från ledande befattningar inom offentlig sektor.

Jenny Hakeberg
Processledare för förstudien och konsult inom kommunikation, med bakgrund bland annat inom regional utveckling, samverkansprojekt och påverkansfrågor inom Region Norrbotten.

Mattias Hjelmberg
Intressepolitisk chef på Riksidrottsförbundet, med ansvar för att driva förbundets intressepolitiska program. Idrottslärarexamen och tidigare elitspelare i innebandy.

Fredrika Johansson
Verksamhetschef Kulturcentrum Ebeneser, och en av initiativtagarna till Föreningen Arrangörer i Norr – Arrangörs- och publikutveckling i Norrbotten.

Birgit Lind
Evenemangsansvarig i Luleå kommun med lång erfarenhet av strategiskt evenemangsarbete, besöksnäring och destinationsutveckling. Lokal projektledare för bl a holländska skridskotävlingarna Schaatsen Grand Prix samt TV4:s julshow Strålande jul i Luleå.

Claes Nordmark
Kommunalråd (s) i Boden och ordförande i Norrbottens Kommuner. Leder en kommun i kraftig tillväxt där behoven av inflyttning, kompetensförsörjning och investeringar är stora och brådskande.

Theodor Ringborg
VD för Konsthall Tornedalen, en kulturinstitution under uppbyggnad i Vitsaniemi, Tornedalen. Bakgrund bland annat som konstnärlig chef på Bonniers Konsthall i Stockholm.

Daniel Sonntag
Eventsamordnare i Gällivare kommun som bland annat arbetat med världscuptävlingar i längdskidåkning. Bakgrund som ledare och vallar inom Svenska skidförbundet samt coach på Skidgymnasiet.

Anette Winblad von Walter
Region Norrbottens kulturchef som tidigare har verkat som bland annat regissör och producent för både film, tv-serier och dokumentärer. Utöver att vara kulturchef i Gällivare har hon också undervisat vid Luleå tekniska universitet och Filmhögskolan i Nykarleby samt jobbat för SKR.

Emma Jonsson
Tillväxtstrateg i Kiruna kommun och delprojektledare i kommunens ansökan om att bli Europeisk Kulturhuvudstad 2029. I sitt ordinarie uppdrag arbetar hon med att stärka Kirunas tillväxt och attraktivitet för att öka inflyttningen.

Norrbotten med sitt arktiska klimat, sina unika miljöer och kulturyttringar och sitt engagerade föreningsliv har potential att locka till sig och anordna stora evenemang. Det framkommer i den förstudie som Region Norrbotten genomfört med deltagande från över 60 personer från olika delar av Norrbotten.

Men i förstudien framkommer också ett antal hinder för att vi tillsammans i länet ska ha kapacitet för att vinna hem, ta emot eller själva skapa de där riktigt stora och omtalade evenemangen. Branschen efterfrågar mer prestigelöst samarbete, ökad professionalisering, bättre långsiktighet och mer stabila förutsättningar, inte minst ekonomiskt.

Seminariet är en del av Mötesplats SM-veckan och arrangeras av RF-SISU Norrbotten i samverkan med Region Norrbotten och Boden Event AB.

Vad kan du förvänta dig?

Rapportsläpp: Region Norrbottens förstudie "Regionalt evenemangssamarbete"
Förstudien som presenteras av Jenny Hakeberg från Lyssnen Kommunikation kommer att ligga till grund för spännande, insiktsfulla och utmanande samtal under dagen.

Panelsamtal under ledning av moderator Lenita Ericson. Samtal som ska ge oss inspel och tankar om förstudiens olika delar och vad som blir nästa steg.

Besök på SM-veckan Boden/Luleå. Vi avrundar dagen med studiebesök på ett av Sveriges största idrottsevenemang, där mästare i 22 olika idrotter ska koras.

Tid och plats:

Torsdag 21 mars 10:00-16:00
Fullmäktigesalen, Boden
Hitta hit.

Program för dagen:

Här kan du ladda hem programmet (pdf) Pdf, 47 kB.

Målgrupp:

Professionella- och ideella aktörer samt offentlig sektor i Norrbotten som är intresserade av evenemang eller arrangörskap på strategisk eller operativ nivå.

Kostnad:

Gratis. Vi bjuder på lunch, fika och inträde till SM-veckan.

Anmälan:

Vi vill ha din anmälan senast 10 mars.
Länk till anmälningssidan.

Frågor

Frågor besvaras av RF-SISU Norrbotten:

Helene Johansson
helene.johansson@rfsisu.se, 070-686 04 49

Åsa Christensen
asa.christensen@rfsisu.se, 070-298 00 39

Om mötesplats SM-veckan

Mötesplats SM-veckan är en del av SM-veckan och en arena för föreläsningar och intressanta träffar inom olika områden, med start redan under hösten 2023 och ända fram till SM-veckan i mars 2024.

Mötesplats SM-veckan i Luleå/Boden är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Norrbotten, Luleå kommun och Boden kommun.

Mer info om Mötesplats SM-veckan.

Om SM-veckan

Den 20–26 mars, 2024 står Luleå och Boden för första gången värdar för SM-veckan. Den nordligaste hittills. 22 idrotter ska kora sina mästare och vi kommer få uppleva idrott i världsklass. Under vinterveckan kommer idrott, kultur och nöjen gå hand i hand. Luleå och Boden kommer dessutom bjuda in till AfterSport – SM-festen som ramar in veckan med medaljceremonier, kringaktiviteter och underhållning. SVT sänder och självklart kan du följa idrottstävlingarna på storbildsskärmar runt om i båda städerna.

Läs mer på:

SM-veckan.se
SM-veckanluleaboden.se

Sidan publicerades: 7 februari 2024