Stöd till specialidrottsdistriktsförbund

Sidan uppdaterades: 18 juni 2024

RF-SISU Norrbotten erbjuder stöd för specialidrottsdistriktsförbund (SDF) som har verksamhet i Norrbotten. Här ger vi en kortfattad beskrivning av den hjälp vi erbjuder som är specifikt riktad till dig som är engagerad i ett SDF.

SDF-bidrag

RF-SISU Norrbotten ger varje år en summa pengar i bidrag till SDF:en.

Kriterierna för SDF-bidraget hittar du här (pdf). Pdf, 214 kB.

Det är ett verksamhets- och administrativt stöd som ska ge SDF möjlighet att levandehålla och utveckla verksamheten. Bidraget betalas inte ut automatiskt, utan förbunden måste sända in verksamhetberättelse inklusive årsbokslut samt kopia på undertecknad revisionsberättelse till oss.

Utbildningsverksamhet är ett av kriterierna som ligger till grund för SDF-anslagets storlek. Därför är det viktigt att alla genomförda utbildningar redovisas.

Bidrag till ungdomsläger

Uppdatering juni 2024: Bidragen är under omförhandling med kommunerna. Under tiden redovisar specialidrottsdistriktsförbunden genomförda läger enligt nedan.

RF-SISU Norrbotten har en överenskommelse med 9 av länets kommuner om riktade bidrag för deltagare vid ungdomsläger anordnade av SDF.

Enligt överenskommelsen betalas bidrag ut med 372 kr/deltagare. Bidrag kan ger för max två läger per år och SDF, för deltagare från Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Kalix, Pajala, Älvsbyn, Överkalix och Övertorneå.

När ditt SDF har genomfört ett ungdomsläger redovisar du det till RF-SISU Norrbotten. Bifoga program och deltagarförteckning. RF-SISU Norrbotten skickar in redovisningen till aktuell kommun. Kommunen betalar i sin tur ut beviljat bidrag direkt till föreningen.

Redovisningen skickas till RF-SISU Norrbotten senast 30 dagar efter genomfört läger.

Ladda hem blankett för redovisning av ungdomsläger (pdf) Pdf, 246 kB.

SDF-dialoger

Tillsammans sätter vi oss ner och för en dialog kring verksamhet, ekonomi och organisation för att hitta områden som går att utveckla och samverka kring. RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenters arbete är uppdelat idrottsvis. Ta kontakt din idrottskonsulent så berättar vi mer om upplägget för SDF-dialogen och hur vi kan hjälpa er på annat sätt.

Hitta din idrottskonsulent

SDF-konferens

En till två gång per år bjuder RF-SISU Norrbotten in till konferens för att lyfta aktuella frågor för idrottsrörelsen i Norrbotten.

Medverkan vid SDF-årsmöten

Styrelsen för RF-SISU Norrbotten och distriktsidrottschefen erbjuder sig att medverka vid SDF:s årsmöten och berätta om vår verksamhet och/eller som mötesordförande. Om ni önskar besök, kontakta distriktsidrottschef Katarina Halvardsson i god tid före mötet.

Samsyn Norrbotten

RF-SISU Norrbotten är övergripande samordnare för Samsyn Norrbotten. Samsyn är en dialogmetod där fem SDF från lagidrotter enats om för att minska dragkampen om barnen. Med Samsyn vill man göra det möjligt för barn och unga att hålla på med flera idrotter samtidigt upp till och med 15 år.

Läs mer om Samsyn

Barentskamper och Barents Games

RF-SISU Norrbotten har sedan lång tid tillbaka ett samarbete med länderna i Barentsregionen; Norge, Finland och Ryssland (på grund av Rysslands krig i Ukraina har landet uteslutits ur samarbetet). Specialidrottsdistriktsförbund som vill delta i idrottsutbyte, Barents Games eller Barentskamper kontakta vår Barentssamordnare Anne Meriläinen.

Läs mer om Barentssamarbetet

Sidan publicerades: 24 november 2022

Kontakt

Jakob Boudin

Verksamhetschef

070-686 83 66

Ansvarig för verksamhetsområde Idrott
Sakkunnig barn- och ungdomsidrott
SDF-frågor

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.