Läktarkultur & Utanförskap med Patrik Asplund

RF-SISU bjuder tillsammans med LF Jämtland, Östersunds FK, Östersunds IK, Östersund Basket och Jämtland Basket in alla intresserade idrottsföreningar till en gratisföreläsning på temat "Läktarkultur och Utanförskap" med Patrik Asplund.

Sidan uppdaterades: 11 juni 2024

”Bättre att slå folk med häpnad, än att slå dem på käften”, är ett gammal citat av Anders Carlberg som Patrik för vidare.

Patrik Asplund är en före detta skinnskalle, rasist, sångare i ett vit makt-band och fotbollshuligan som sadlade om. I snart 20 år har han jobbat mot våld och kriminalitet och för en bättre integration. Han är aktiv inom idrottsrörelsen som grundare och ledare i Djurgårdens kampsportförening och har en lång bakgrund inom Djurgårdens IF. På Svenska Idrottsgalan 2019 prisades hans stiftelse Goodsport av prins Daniel för det arbete organisationen gör för att aktivera och få bort unga från gatorna.

Patrik kommer att ta oss genom hans resa i utanförskap som ledde till hans liv som fotbollshuligan och skinhead. Han kommer dela med sig om vändningen och vilka sociala faktorer som var avgörande, både negativa och positiva.

Det här är en föreläsningskväll du inte vill missa!

Datum: 13 juni 2024
Plats: Östersunds Arena, Off-ice lokalen (föreläsningen sker på plats, inget digitalt deltagande)
Tid: 17:15 – 18:15
Kostnad: Gratis
Målgrupp: Ledare/tränare, föräldrar och aktiva från 18 år
Max antal platser: 100 st, så först till kvarn gäller!
Anmälan senast: 13 juni 2024

Se Inbjudan här Pdf, 251 kB.

För mer info och vid frågor kontakta:

Dan Jönsson, idrottskonsulent
dan.jonsson@rfsisu.se
0730-46 49 20

Svante Lundberg, idrottskonsulent
svante.lundberg@rfsisu.se
076-210 14 50

Sidan publicerades: 3 juni 2024