Gällö Armsport strävar efter att växa och skapa bättre förutsättningar för medlemmarna

RF-SISU Jämtland-Härjedalens Idrottskonsulent Dan Jönsson besökte nyligen den relativt nystartade föreningen Gällö Armsport, för att lära känna föreningen och diskutera deras visioner och utmaningar.

Sidan uppdaterades: 17 april 2024

I det lilla samhället Gällö, som stoltserar med sina natursköna omgivningar, växer en ny idrottsförening fram. Gällö Armsport, som registrerades i början av 2023, har steg för steg ökat sitt medlemsantal och lockat både nybörjare och erfarna armbrytare till sina träningar.

Nyligen fick föreningen besök av idrottskonsulent Dan Jönsson från RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Tillsammans med klubbens medlemmar samlades de för ett träningspass hemma hos Oscar Hammar, en av föreningens styrelsemedlemmar och en entusiastisk armbrytare.

Under träningen fick Dan möjlighet att prata med både Oscar och de andra medlemmarna för att få en inblick i föreningens verksamhet och utmaningar. En av de mest påtagliga frågorna för Gällö Armsport är bristen på en egen lokal. För närvarande tränar de i källaren hemma hos Oscar, där de har begränsade resurser för att ta emot nya medlemmar och utveckla sin verksamhet.

Trots utmaningarna är optimismen hög inom föreningen. Visionerna är stora och medlemmarna är fast beslutna att skapa bättre förutsättningar för sig själva och sina framtida medlemmar. Att hitta en egen lokal i Gällö är högst prioriterat, inte bara för att kunna utöka sin träning och ta emot fler medlemmar, utan också för att kunna samverka med andra armbrytarföreningar och stärka gemenskapen inom sporten.

- Det är viktigt för oss på RF-SISU att besöka nystartade föreningar så här, för att visa att vi finns och för att se på vilka olika sätt vi kan samverka. Det är alltid viktigt för oss att lyssna in föreningars visioner och utmaningar, för att se på vilka olika sätt vi kan stötta dem, säger Dan efter besöket.

Gällö Armsport ser med optimism framåt med förhoppningen om att kunna erbjuda sina medlemmar en egen lokal och ännu bättre förutsättningar för att utöva sin passion för armbrytning. Med en stark gemenskap och en tydlig vision är föreningen redo att ta nästa steg på sin resa.

Är din förening i behov av stöd på något sätt? Kontakta din idrottskonsulent för mer information.

Sidan publicerades: 17 april 2024