Bakre raden: Sofie Brelin, Marcus Lundberg, John Reppe, Stefan Janzon Framför: Adrian Berglund och Zandra Reppe

Med visioner för framtiden för Jämtlands Bågskytteklubb

Nyligen besökte RF-SISU J-H:s idrottskonsulent Johanna Jonsson Jämtlands Bågskytteklubb för att diskutera klubbens framtidsplaner och utvecklingsmöjligheter för 2024.

Sidan uppdaterades: 4 april 2024

I en tid där idrottens betydelse för gemenskap och utveckling alltmer lyfts fram, fortsätter föreningar runt om i Jämtland-Härjedalen att arbeta mot ambitiösa mål och sträva efter att vara en plats där alla känner sig välkomna och inkluderade. Ett exempel på en sådan förening är Jämtlands Bågskytteklubb, som nyligen fick besök av vår idrottskonsulent Johanna Jonsson.

Syftet med besöket var att träffa delar ur styrelsen samt tränare i Jämtlands Bågskytteklubb för att diskutera föreningens framtidsplaner och utvecklingsmöjligheter för året.

Föreningens unga ledare, Steffi Bergström (saknas på bild), har tillsammans med tränarna i klubben, utvecklat ett system att dela in de aktiva i olika grupper, vilket har resulterat i en mer anpassad och effektiv träning för alla, oavsett nivå. Det är ett bra exempel på hur kreativitet och samarbete kan leda till verklig framgång.

Och det är inte bara på träningsbanan som Jämtlands Bågskytteklubb utmärker sig. Genom sitt starka fokus på inkludering och Parasport har de blivit en förebild i bågskyttesverige och en förebild för föreningar att följa. Genom att locka hela familjer och återföra tidigare aktiva medlemmar visar de att idrott kan vara en plats för alla, oavsett bakgrund eller förmåga.

Som Johanna Jonsson själv uttryckte det efter besöket: "Jämtlands Bågskytteklubb är ett fantastiskt exempel på vad som är möjligt när en förening arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Jag hoppas att deras historia kan inspirera andra föreningar att följa”.

Är din förening i behov av stöd, utbildning och utveckling på något sätt. Kontakta din idrottskonsulent för mer information.

Sidan publicerades: 4 april 2024