Åre Klätterklubb i samverkan med RF-SISU J-H stärkte gemenskapen och engagemanget med medlemskväll

I en värld där gemenskap och engagemang utgör hjärtat hos varje idrottsförening, har Åredalens Klätterklubb samverkat med idrottskonsulent Camilla Lindblad för att stärka banden mellan medlemmarna i klubben. Genom att använda resursstöd från RF-SISU Jämtland-Härjedalen skapade klätterklubben en minnesvärd medlemskväll, där värdegrund, planering och samvaro stod i fokus.

Sidan uppdaterades: 20 december 2023

I idrottens värld är gemenskapen en kraft som driver och skapar långvarigt engagemang. För att stödja idrottsföreningar på deras resa mot starkare gemenskap och ökat engagemang kan RF-SISU Jämtland-Härjedalen stötta med en rad olika former resurser, som till exempel ekonomiskt stöd för att arrangera minnesvärda medlemskvällar.

RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulenter träffar ofta idrottsföreningar och samtalar kring hur de kan hjälpa till med att stärka engagemanget bland medlemmarna. Engagemanget i en förening kan behövas boostas genom exempelvis medlemskvällar där extra fokus läggs på värdegrund, planering av nästkommande år och att samtidigt umgås och folkbildas i ett härligt sammanhang som inte är i klubbstugan, idrottshallen eller anläggningen.

Åredalens Klätterklubb valde att arrangera en medlemskväll på HouseBe i Åre. Genom att samverka med RF-SISU J-H kunde klubben använda sig av resursstöd för att skapa en unik och givande upplevelse för sina medlemmar. Med goda pizzor, klätterfilm, en interaktiv Quiz och diskussioner om värdegrund skapades en atmosfär som låg långt bortom den vanliga mötesplatsen som idrottshallen och klätterväggen.

Under kvällen valde föreningen också att runda av året genom att dela ut olika priser och reflektera över det gångna året. En komplett upplevelse som inte bara stärkte samhörigheten bland medlemmarna utan även skapade förutsättningar för ökat engagemang och deltagande.

Idrottskonsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen engagerar sig regelbundet med idrottsföreningar för att diskutera och utforska möjligheterna till olika former av resursstöd och vad som då krävs av föreningen. Genom att samverka med en idrottskonsulent kan idrottsföreningen få ta del av resurser från RF-SISU, vilket då öppnar dörrar till kreativa och givande möten för idrottsföreningar. Med medlemskvällen hos Åredalens Klätterklubb som inspiration uppmuntras föreningar att utforska nya sätt att stärka gemenskapen och öka engagemanget bland medlemmarna.

Kontakta din idrottskonsulent hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen för att ta reda på hur vi kan stödja er förening på er unika resa mot en starkare och mer engagerande gemenskap.

Sidan publicerades: 20 december 2023