Kost, kamratskap och värdegrund i fokus för Brunflo Ishockeyklubbs U14 lag

För att utvecklas och att försöka främja en hälsosam och sammanhållen idrottsmiljö kontaktade Brunflo Ishockeyklubbs U14 ledare Dan Jönsson på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Ledarnas önskan var att kunna integrera viktiga aspekter av kost, träning, kamratskap och värdegrund i lagets vardag. Två möten hölls, varav det första fokuserade på fysisk hälsa och det andra på att bygga en positiv och respektfull kultur.

Sidan uppdaterades: 18 december 2023

Ledarna för Brunflo Ishockeyklubbs U14 lag tog kontakt med idrottskonsulent Dan Jönsson på RF-SISU Jämtland-Härjedalen med målet att stärka lagets gemenskap och främja en holistisk syn på idrott. Första mötet, med fokus på kost, träning och återhämtning, gav spelarna och ledarna möjlighet att reflektera över sina egna vanor och utbyta tankar om vad en bra balans mellan träning, kost och återhämtning är.

”Att själva få reflektera över sina vanor och prata om det i gruppen var otroligt givande att både se och höra. Det skapade en öppen dialog och en ökad gemensam förståelse”, säger Dan efter träffen.

Den andra träffen, med temat kamratskap och värdegrund, riktade in sig på att skapa en miljö där öppenhet och respekt är grundläggande.

”Syftet med den här typen av arbete är att öppna upp och skapa ett klimat där alla känner att det är okej att prata MED varandra i stället för OM varandra”, betonar Dan.

Diskussionen inkluderade även spelarnas och ledarnas agerande mot domare. Delar av materialet från RF-SISU Jämtland-Härjedalens "Skippa attityden" användes som verktyg för att fördjupa samtalet och bidrog till att ytterligare stärka lagets insikt om värdegrund.

Nästa steg för U14 laget är att själva ta fram spelregler, där barnens delaktighet betonas som avgörande för att skapa regler som alla känner sig delaktiga i och respekterar.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen ser fram emot att fortsätta stödja Brunflo Ishockeyklubb i deras strävan efter en positiv och utvecklande miljö för alla spelare.

Är din förening i behov av utvecklingshjälp eller kanske ni behöver inspiration till utveckling? Kontakta då din idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 18 december 2023