Idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firar 100 år

De senaste åren har flertalet idrottsföreningar i Jämtland Härjedalen firat 100 år!
I över 100 år har dessa föreningar engagerat, entusiasmerat, samlat och inspirerat människor ifrån alla olika samhällsklasser och fått dessa att jobba tillsammans mot gemensamt bestämda målsättningar och visioner. Det om något är ett bevis för att idrottsrörelsen som folkrörelse är långsiktig, pålitlig och hållbar.

Sidan uppdaterades: 23 november 2023

RF-SISU Jämtland-Härjedalen vill vi lyfta dessa, för trots deras ålder på 100 år, är det fortfarande dessa föreningar som ser till att barn, unga och äldre har en samlingsplats, där alla oavsett ålder erbjuds olika rörelseaktiviteter som långsiktigt främjar folkhälsan (både kropp och knopp), där människor ifrån alla olika samhällsskikt är jämlikar och där du tillsammans med andra kan förenas för att jobba för ett bättre samhälle.

Motsvarigheten i pengar till Idrottsrörelsens gemensamma ideella arbete uppskattas till cirka 20 miljarder kronor varje år. Det vittnar om en rörelse som, utan motstycke, är en otroligt kraftig nettogivare till samhället och även om inte Jämtland Härjedalen når upp till 20 miljarder så är det ideella engagemanget stort, både sett till person och till värdet av den ideella insatsen. Därför värnar vi om idrottsrörelsen och vi hoppas att alla förstår det värde som föreningarna i idrottsrörelsen representerar och att vi framöver får fira fler 100-, 150- och 200-årsjubileum.

Länge leve idrottsrörelsen och alla fantastiska föreningar där ute!

/Styrelsen RF-SISU Jämtland-Härjedalen

Sidan publicerades: 23 november 2023