Föreningsbesök hos flersektionsföreningen IFK Lit

Under den gångna helgen besökte RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulent Carina Modén Aronsson IFK Lit - en flersektionsförening som bedriver verksamhet inom b la fotboll, innebandy, basket och badminton.

Sidan uppdaterades: 22 september 2023

Just denna besöksdag i Lit hade ledare från de olika sektionerna och styrelsen samlats för att jobba med ledarförsörjning med hjälp av materialet Samla Ledarteamet.

Under tillfället diskuterades det b la hur säsongen har varit och hur samarbetet inom sektionerna och inom hela föreningen fungerat.

  • Inför kommande säsong är det bra att alla sektioner inom en förening träffas tillsammans och pratar om vad som behöver göras framåt. Hur det ska göras och vilka som ska göra det. Det är också bra att alla sektioner ses så här för att få en ökad förståelse för varandras utmaningar. Vidare kan man arbeta fram hur man mellan sektionerna kan hjälpa varandra kring arenor, lokaltider i sporthallar och annat som kan vara relevant för att få alla sektioner att fungerar så bra som möjligt inom föreningen, säger Carina efter besöket.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, som utvecklar och stödjer idrotten i Jämtland-Härjedalen. Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar och besöker gärna er förening i våra olika kommuner, för att bistå med kunskap och kraft åt just era tankar, idéer och vilja att utvecklas som förening.

Vill du veta hur vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen på olika sätt kan hjälpa och stötta din förening? Kontakta någon av våra idrottskonsulenter HÄR.

Sidan publicerades: 22 september 2023