Inbjudan till Den hållbara idrottaren

Äntligen dags! RF-SISU Jämtland-Härjedalen och Svenska skidförbundet erbjuder en hel kväll med fokus på ”Den Hållbara idrottaren” -att främja långsiktig rörelseglädje och välmående bland idrottare i alla åldrar.
Föreläsning/workshop är gratis. 11 oktober kl. 18-21 på Folkets Hus i Östersund, digital streaming kommer vara möjlig.

Sidan uppdaterades: 6 september 2023

Workshopen vänder sig till samtliga idrottsföreningar, oavsett idrott, i vårt distrikt och målgruppen är aktiva, ledare, föräldrar eller andra engagerade i föreningen. Rekommenderad ålder 12 år och uppåt

Kvällen erbjuder föreläsningar, paneldiskussioner och workshop där vi sätter fokus på ämnet ”den hållbara idrottaren”. Föreläsarna och paneldeltagarna är välkända profiler inom idrottsrörelsen som delar med sig av sin kunskap och erfarenheter.

När: 11 oktober kl. 18-21 2023
Var: Folkets Hus, Östersund
Föreläsningen och panelsamtalen kommer streamas, ange i anmälan om du deltar på plats eller digitalt. Workshopen kan man delta på via teams.
Anmälan: Senast den 1 oktober 2023 via denna länk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1791473

”Den hållbara idrottaren”

Att må bra, utvecklas som idrottare - och hålla långsiktigt – är inte en självklarhet. Men hur gör man? Vi har bjudit in två experter på området, Martina Höök och Göran Kenttä. Tillsammans ska de lotsa oss genom dessa ämnen under kvällen, både i form av föreläsning och workshop.

”Den hållbara idrottaren” vänder sig till alla idrotter, med dess tränare, aktiva och vårdnadshavare. Den berör mental ohälsa, stress, energibrist, problematiskt ätande eller menstruationsrelaterade problem och symptom som är viktiga ämnen som betyder mycket för den totala hälsan och prestationen.

Martina Höök, doktorand och f.d. längdlandslagstränare har utifrån sina egna erfarenheter inom längdskidåkningen tillsammans med dietisten Emma Lindblom och psykologen Emma Forsén Mantilla tagit fram utbildningen ”den hållbara idrottaren”.

Göran Kenttä jobbar på Idrottshögskolan (GIH), Stockholm, inom ämnesområdet idrottspsykologi (träningsprocessen ur ett stress- och återhämtningsperspektiv) och är även kompetensansvarig för det idrottspsykologiska ämnesområdet på Riksidrottsförbundet.

Kvällens panel består av Britta Norgren (skidor), Ida Ingemarsdotter (skidor), Elisabeth Egnell (basket) och Jonathan Hedström (ishockey) som delar med sig av sina erfarenheter hur detta har påverkat dem som ledare eller aktiv. De kommer finns kvar under kvällen, så det finns möjlighet att ställa frågor direkt till respektive person.

Kvällen inleds med föreläsningen och paneldiskussion för att sedan delas upp i två delar, där aktiva och ledare/föräldrar i olika grupper får chans att fördjupa sig i ämnena i workshop tillsammans med Martina Höök och Göran Kentä.

Alla som anmäler sig kommer få material tillskickat så man har möjlighet att läsa på om ämnena, och även få tillgång till Svenska Skidförbundet utbildning ”Den hållbara idrottaren”, en unik chans att gratis få ta del av deras utbildningsmaterial som är utvecklat av bland annat Martina Höök.

Ladda ner inbjudan Pdf, 314 kB.

Sidan publicerades: 30 augusti 2023