Inbjudan till föreläsningen Börja aldrig spela – spel kan ta liv

Välkommen till en kväll med Per Holknekt som bestämt sig för att ta upp
kampen mot online gambling, för ett bättre hållbart samhälle. Den 13 juni kl. 18-20 på Storsjöteatern.

Sidan uppdaterades: 16 maj 2023

RF SISU bjuder tillsammans med Östersunds Innebandy, IF Castor, Cosmos FK, Öztersund Ungdom och IFK Östersund in till en kväll som på riktigt kan rädda liv.

Plats: Storsjöteatern, Östersund
När: 13 juni 2023, kl.18.00-20.00

Pris: GRATIS, fika ingår

Sista dag för anmälan 6 juni 2023 Anmäl dig här

Inbjudan Pdf, 183 kB.

Det finns en stark korrelation mellan idrott/idrottande och att betta, gambla och spela.
Ca 350 000 svenskar lider av problemspelande, kring varje problemspelare finns familjer, arbetsgivare och samhället generellt.
2014 klassades spelmissbruk som en sjukdom och detta har blivit ett stort folkhälsoproblem som utöver de personliga tragedierna kostar samhället ca 10 miljarder per år, i jämförelse fick idrotten år 2021, 4 miljarder i anslag ifrån staten.

Spelbolagen rekryterar idag främst unga där flera får gratisspel i present, i brevlådan, på sin 18-årsdag. I och med den första spelkontakten kan livet fort ändras och efter man har fått sin första fix kan utvecklingen, skrämmande fort, sen gå åt fel håll.
Världens högst betalda betting-influencer är skateboardproffset Tony Hawk, hans ENDA syfte att locka in unga i spelvärlden.
Den aggressiva marknadsföringen använder sig av kända idrottsutövare, skådespelare, illustrerade ninjor och andra kända ansikten för att locka in människor i spel.

Spelmissbruk är extra utbrett bland unga inom lagidrotten där självmord är en vanlig utgång när skammen blir för stor.
Det är nästintill omöjligt för en närstående att identifiera spelmissbruk hos en anhörig innan det är för sent.

Utgången är alltid vägs ände, när alla pengar är borta, skuldsättningen maxad hos alla långivare och alternativet kriminalitet för att försörja spelet en mycket vanlig utgång. Konsekvensen blir oftast ett liv i skuld, kraschade familjer, traumatiserade barn, inlåst på institution eller självmord.
Se denna länk

Per Holknekt, entreprenör och tidigare skateboardproffs, överlevde sitt eget självmordsförsök efter att ha levt många år i spelmissbruk och har nu dedikerat sitt liv till att låta egna erfarenheter rädda andra.
Via Pers föreläsning får unga och vuxna nycklar till att förebygga och hantera spelproblem.

Detta är en livsviktig timme där liv kan räddas, detta är på riktigt.

Per har nu tagit de svenska börsnoterade online-gamblingbolagen till domstol.

Rolf Ejvergård, kanslichef i IFK Östersund om varför de deltar.

”-Spel och bettande är något vi som förening har otroligt svårt att nå fram inom, därför deltar vi på detta evenemang med förhoppning om att sprida kunskap till föräldrar och ledare i ett preventivt syfte för att rädda liv samt spara pengar i samhället. För oss som förening är detta ett sätt att bygga en hållbar förening, vi har närmare 700-800 aktiva barn och ungdomar och detta är ett sätt för oss att försöka bidra till en tryggare framtid.”

Sidan publicerades: 16 maj 2023