Mickelbacken, Gällö (Arkivbild 2022)

Gällö SK visar på gott exempel hur föreningar kan jobba med folkbildning

RF-SISU Jämtland-Härjedalens idrottskonsulenter arbetar tillsammans med dig och din förening för att ni ska kunna utveckla just er förening på bästa sätt – exempelvis kan vi hjälpa till med ekonomiskt stöd.

Sidan uppdaterades: 14 mars 2023

RF-SISU Jämtland-Härjedalen kan arbeta tillsammans med din förening genom att ta små, enkla steg, men även leda mer genomgripande processer för att förankra nya arbetssätt och driva strategiska utvecklingsarbeten. Din förening har också möjlighet att få ekonomiskt stöd i olika former för den verksamhet som bedrivs. Något som Gällö SK bland annat har fått hjälp med av oss.

Mickelbacken i Gällö drivs ideellt av Gällö sportklubb på uppdrag av Bräcke kommun. Gällö SK:s styrelse fattade för två år sedan beslut om att ta ett helhetsgrepp om de områden som faller under produktsäkerhetslagen och som är grunden för en säker upplevelse i anläggningen och för föreningens idrottsliga verksamhet.

  • I arbetet med att utveckla förmågan i linje med lagstiftningen har vi fått ovärderlig hjälp med både kunskap och ekonomiska bidrag. Som första åtgärd köpte vi in både utrustning och en specialanpassad kurs för att snabbt få i gång säkerhetsarbetet. Detta var möjligt tack vare engagemang från SLAO, Svenska skidförbundet och RF-SISU Jämtland-Härjedalen, säger Kalle Persson som är ordförande i Gällö SK.

Som nästa steg skickade föreningen i väg 4 ideellt arbetande på SLAO:s 3 - dagarskurs Första hjälpen i skidbacke. En kurs som föreningen fick användning av redan helgen efter utbildningstillfället då olyckan var framme.

  • Även denna kurs fick vi hjälp med bidrag från RF-SISU Jämtland-Härjedalen för att göra det möjligt att delta. Tanken är att dessa 4 skall fungera som första hjälpen-grupp vid tävlingar men även som instruktörer för en kortare, anpassad kurs i egen regi för våra ideellt arbetande medlemmar, berättar Kalle.

Att erbjuda en kurs i föreningen för medlemmarna, där de 4 utbildade instruktörerna håller i kursen, är precis vad folkbildning handlar om. Här visar Gällö SK ett gott exempel på hur en förening kan jobba med folkbildning och vad det kan leda till.

Kalle Persson ordförande i Gällö SK. (Arkivbild 2022)

RF-SISU Jämtland-Härjedalen hjälper specialdistriktsförbund och föreningar att utvecklas. Vi har både personella och ekonomiska resurser för att stötta er verksamhet. Vi har i detta fall stöttat Gällö sportklubb bland annat i form av ekonomiskt stöd från folkbildningsresursen.

Din förening kan ta del av mer information om de stöd vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen kan hjälpa till mer HÄR.

Sidan publicerades: 14 mars 2023