Foto: Länsförsäkringar Jämtland

Inspirerande föreläsning med Nils van der Poel

Under söndagseftermiddagen bjöd vi på RF-SISU Jämtland Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland tillsammans in till en inspirerande föreläsning och samtal kring idrotten och föreningslivet med Nils van der Poel.

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Flerfaldige mästaren och världsrekordinnehavaren Nils van der Poel och moderator för eftermiddagen Länsförsäkringar Jämtlands styrelseordförande Karin Mattsson på scenen.

Förutom en nästan fullsatt Storsjöteater deltog också ett femtiotal föreningsaktiva via länk i Sveg, Åsarna, Hammarstrand, Strömsund och Järpen. Frågorna var många och bjöd på reflekterade inspel kring barn och ungas idrottsutövande, tävling, förutsättningar för att lyckas och växa som individer och inte minst föreningslivets möjligheter till att förbereda dagens unga på morgondagens vuxen- och arbetsliv.

Som tack till länets alla aktiva och engagerade föreningar som varje dag, året om möter våra barn och ungdomar överlämnade Länsförsäkringar en tavla som konstnären Ida Näsström målade under Nils föreläsning för länets näringsliv för knappt en månad sedan. Med tavlan följde 40 000 kr som donerats av Jämtkraft AB, Bil AB Sandström & Ljungqvist, Östersund, Företagarna Jämtland-Härjedalen och Länsförsäkringar Jämtland. Vi på RF-SISU valde att på plats dubbla pengarna!

Foto: Länsförsäkringar Jämtland


Pengarna ska användas till föreningarnas utveckling för att kunna möta morgondagens utmaningar och möjligheter, allt för att attrahera bredden och behålla talangerna.
Är du som förening intresserad av att veta mer om detta kontaktar du din idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 16 november 2022