Rena vinnare

Sidan uppdaterades: 11 augusti 2023

E-utbildningen Ren vinnare riktar sig särskilt till idrottsutövare men också till stödpersonal.

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att göra Ren vinnare tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. Rekommenderad ålder för att göra utbildningen är från 15 år.

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Modulerna går igenom följande områden:

1. Dopingkontroller
2. Dopinglistan
3. Dopingförseelser
4. Hälsokonsekvenser
5. Kosttillskott
6. Medicinsk dispens
7. Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Reptitionsmodul - för dig som genomfört Ren vinnare

För dig som genomfört Ren vinnare, finns möjlighet att stämma av dina kunskaper om dopingreglerna genom att göra repetitionsmodulen "Kunskapstest". Du loggar in och svarar på 21 frågor. För att få godkänt måste du svara rätt på minst 19 av dem. Frågorna slumpas fram och testet går att göra hur många gånger du vill. Ett tips till specialidrottsförbund och idrottsföreningar är att varje år uppmana sina utövare att göra kunskapstestet.

Gör utbildningen på Renvinnare.se.

Kom ihåg att registrera era samtal som lärgrupp, här Pdf, 501 kB. finns en manual för hur du registrerar utbildningstillfällen i IdrottOnline.

Sidan publicerades: 2 november 2022

RENA VINNARE

En e-utbildning riktad till idrottsutövare och ledare.