Idrottspsykologi - Prestation och Hälsa

Sidan uppdaterades: 27 januari 2023

Idrottspsykologi handlar om att utveckla sin förmåga att prestera i paritet med sin träningskapacitet och att kunna göra det även på större mästerskap. Lika mycket handlar idrottspsykologi dock om att säkerställa eller optimera idrottarens psykiska hälsa, vilket är viktigt för att idrottaren ska må och prestera bra. På den här webbplatsen belyser vi därför idrottspsykologi utifrån två områden: prestation och hälsa.

Webbplatsen riktar sig först och främst till dig som är tävlings- eller elitidrottare i gymnasieåldern eller äldre, men den ska även vara en resurs för personer runt om den aktiva.

För dig som idrottare kan webbplatsen användas för att öka din förståelse för olika ämnen och områden inom idrottspsykologi, få tips på hur du kan hantera olika situationer och utmaningar, se förslag på övningar, samt få guidning kring var du kan få hjälp om du upplever att du vill ha mer stöd.

För dig som tränare, ledare, lärare, sportchef, förbundskapten eller förälder kan webbplatsen användas för att få ökad kunskap om ämnen kopplade till idrottspsykologi, samt för att få svar på var hjälp för dina aktiva, elever eller barn finns.

Sidan publicerades: 14 december 2022