Idrottssnacket del 3

Idrottssnacket är ett samtalsprojekt där ni genom intervjuer får möta förebilder i det halländska föreningslivet. I det tredje avsnittet av Idrottssnacket möter vi Gretha Östlind som elitsatsar inom Judo. Vi snackar om balans mellan skola och idrott, att hantera skador och vikten av bra kost.

Sidan uppdaterades: 17 maj 2024

Idrottssnacket är en serie som syftar till att inspirera ungdomar till föreningsidrott genom att möta olika förebilder inom den halländska föreningsverksamheten. I varje avsnitt får ni lära känna profiler som själva är aktiva i föreningslivet och som delar med sig av sina tips och erfarenheter. Utöver detta behandlas även aktuella ämnen kopplat till föreningsidrott som exempelvis normer och fördomar, ideellt engagemang, laganda och gemenskap. Genom detta vill vi uppmuntra till reflektion över viktiga frågor kopplat till idrottens värdegrund och inspirera till ett aktivt föreningsliv.

För att ytterligare fördjupa engagemanget och lärandet rekomenderar vi att ni genomför arbetet kring Idrottssnacket i en lärgrupp. RF-SISU Halland har skapat en lärgruppsplan och arbetsmaterial kopplat till avsnitten för att skapa samtal och diskussioner kring de ämnen som tas upp.

Behöver ni hjälp att komma igång? Kontakta föreningens idrottskonsulent!

Sidan publicerades: 17 maj 2024

ARBETSMATERIAL

Här har vi samlat arbetsmaterial och tips på frågor som ni kan använda som diskussionsunderlag till avsnittet.

Lärgruppsplan Pdf, 350 kB.

Diskussionsmaterial Pdf, 845 kB.

Samtalsduk: Fyrfältaren

Samtalsduk: Idrott i förening – hela livet

Missade du del 1 & 2?

Då hittar du avsnitten här:

Idrottssnacket del 1

Idrottssnacket del 2