Sofie och Greta poserar framför kameran

Nya medarbetare på RF-SISU Halland

RF-SISU Halland förstärker teamet med två nya stjärnor: Greta Granholm och Sofie Svensson. Arbetsplatsen är hela Halland men båda utgår från Halmstad.

Sidan uppdaterades: 27 mars 2023

Greta och Sofie kliver båda in i organisationen som nya kommunikatörer. Tillsammans kommer de arbeta med intern och extern kommunikation, men i deras roll ingår det också att träffa föreningar.

Greta Granholm kommer från en bakgrund inom ridsporten där hon i ungdomen gått ledarutbildningar och varit aktiv i ridklubbens ungdomssektion i Gustavsberg strax utanför Stockholm. Senast kommer hon från fastighetsbranschen i Höganäs där hon arbetat med ekonomi och kommunikation. Nu byter hon fokus och går in som kommunikatör i idrottsrörelsen.

– Jag har alltid varit allmänt idrottsintresserad och tycker det är fint med engagerade människor som brinner för idrott. Därför känns det väldigt inspirerande och kul att få arbeta med det.– Jag ser mest fram emot mötet med människor och att komma ut och träffa halländska föreningar. Det ska bli roligt att fånga goda exempel runt om i distriktet.

”Vi ser fram emot att träffa alla fantastiska ideella eldsjälar ute i distriktet”

Sofie Svensson är sedan början av mars även hon ny på Halmstadkansliet. Hon kommer in i rollen som kommunikatör, något som hon arbetat som innan men inom en helt annan bransch. För henne är idrottsrörelsen en rätt ny bekantskap.

– Jag sökte en ny kreativ arbetsplats och hittade den här tjänsten på RF-SISU Halland som kändes intressant. Det ska bli spännande att ta del av en ny värld än vad man är van vid. Jag är väldigt nyfiken på idrottsrörelsen och det ideella föreningslivet.– Men jag är inte bara nyfiken utan också en engagerad medmänniska, därför ska det bli extra roligt med det här jobbet.

Både Greta och Sofie ser fram emot att träffa föreningsmänniskor runt om i Halland, men på frågan om det är någon idrottslig fråga de brinner lite extra för skiljer sig svaren åt.

– Inkludering i alla led och att alla människor ska vara jämlika, säger Sofie.– Jag brinner lite extra för intressepolitiken och samhällsfrågor, avslutar Greta.

Vi hälsar Greta och Sofie varmt välkomna till RF-SISU Halland!

Sidan publicerades: 27 mars 2023