Öppet hus för ökad tillgänglighet

RF-SISU Halland har förstärkt närvaron ute i länet. För att öka vår tillgänglighet finns idrottskonsulenter på plats i Hylte, Laholm och Falkenberg varannan vecka.

Sidan uppdaterades: 16 november 2022

Sedan i våras jobbar RF-SISU Halland med ett koncept som vi kallar Öppet hus.

– Vi vill finnas där föreningarna finns. Det här är ett sätt för oss att bli ännu mer lättillgängliga och att möjliggöra spontana besök, säger idrottskonsulent Katharina Nilsson.

På plast varannan vecka

Öppet hus innebär att idrottskonsulenter från RF-SISU Halland befinner sig i Hylte, Laholm och Falkenberg – kommuner där vi inte har ordinarie kontor – vid ett antal förbestämda tillfällen:

Hylte: Företagscenter, Storgatan 12. Onsdagar jämna veckor kl. 15 – 19

Falkenberg: Falkenbergs IP. Tisdagar jämna veckor kl. 15-19

Laholm: Fritidsbanken, Stationsvägen 4. Tisdagar ojämna veckor kl. 15-19

Under dessa tider är det fritt fram för alla idrottsföreningar att svänga förbi utan att ha bokat tid. Orsaken till besöket avgör bevohen som finns i er förening.

– Det kan vara alltifrån att man har frågor kring något specifikt, till exempel att planera folkbildning eller våra projektstöd. En del har kommit förbi för att få hjälp med att redovisa sin folkbildning. Det kan också vara föreningar som aldrig har träffat oss innan och som är nyfikna på vilka vi är, säger Katharina Nilsson

Alla i föreningen är välkomna

Genom att finnas på plats mellan klockan 15 och 19 hoppas vi nå så många som möjligt.

– Vi vill både fånga upp personer som går på kvällspass och de som jobbar dag. Men önskar man att träffa oss en annan tid än 15-19 är det bara att höra av sig, säger Katharina Nilsson och poängterar att alla i föreningen är välkomna.

– Det behöver inte vara någon från styrelsen utan det kan vara tränare, aktiva, idrottsföräldrar – ja alla som vill.

Som alltid kan länets idrottsföreningar även fortsatt besöka oss på våra kanslier i Halmstad och Varberg. De påverkas inte av våra Öppet hus.

– För den som inte har tid eller möjlighet att komma till oss är vi aldrig mer än ett telefonsamtal eller mejl bort, tillägger Katharina Nilsson.

Sidan publicerades: 26 september 2022