Evenemangsutveckling

Sidan uppdaterades: 8 december 2022

Ett evenemang, vare sig det är stort eller litet, är ett utmärkt tillfälle till föreningsutveckling. Ta kontakt med oss på RF-SISU Gävleborg om ni planerar små och stora tävlingar, matcher, cuper, poolspel eller läger. Vi ger er hjälp och stöd att tänka hållbart och långsiktigt.

Se evenemanget som en chans att bli starkare som förening och nå fler. Tillsammans tar vi ett helhetsgrepp om evenemanget och tittar på hur just ni kan utvecklas, vara mer målinriktade och effektiva för att skapa en hållbarhet i er föreningsutveckling.

Prata evenemang med oss

Ta en kontakt med din idrottskonsulent för att hitta ett upplägg som passar just er. Kanske vill ni börja med en föreläsning för volontärer, arbeta med trygghet och säkerhet på arenan eller få hjälp att hitta verktyg och utbildningar som kan underlätta på något annat sätt i ert evenemangsarbete?

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Hållbara idrottsevenemang – verktyg och utbildningar

På Riksidrottsförbundets webbplats presenteras ett antal verktyg, som vi hoppas ska kunna ge dig inspiration och vägledning vid planering inför och genomförande av ert kommande evenemang. Det handlar om allt från hur du som arrangör kan förbereda din bidprocess, till hur du kan skapa ett hållbart evenemang utifrån olika aspekter.

Här är några exempel på vilka verktyg vi kan erbjuda:

Webbverktyget Event Impact Calculator
Event Impact Calculator – ett prognosverktyg som du kan använda för att räkna ut och påvisa de ekonomiska, sociala och miljömässiga effekter som ditt evenemang kan ge i den kommun det arrangeras

Checklista för tillstånd vid evenemang
Som arrangör av ett evenemang är det viktigt att veta vilka tillstånd som krävs. På verksamt.se finns en digital checklista för vilka tillstånd ni måste söka för ert evenemang.

Webbverktyget Hållbara aspekter
Ett webbverktyg där du får tips och idéer på en rad olika aspekter som kan ge nya infallsvinklar i hållbarhetsarbetet, och hjälpa er att skapa ett mer hållbart idrottsevenemang.

Dessa verktyg och många fler hittar du på rf.se:

Länk till Verktyg för arrangörer på Riksidrottsförbundets webbplats

Sidan publicerades: 18 november 2022

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.