Därför är jag ledare – Lindvi och Andreas berättar

Vi var nyfikna på drivkraften och vad som varit avgörande när människor inom idrottsrörelsen har valt att vara tränare och ledare. Här berättar Lindvi Forsberg, Edsbyns Gymnastikförening och Andreas Davidsson, Alfta-Ösa Orienteringsklubb.

Sidan uppdaterades: 29 november 2022

Andreas Davidsson
Ledare i Alfta-Ösa Orienteringsklubb

Hur ser du på ditt ledarskap och varför har du valt att vara ledare inom idrotten?

Det bästa med att vara ledare inom orienteringen är att få åka runt till alla dessa olika platser. Ingen bana och plats är den andra lik. Jag har själv fått uppleva så mycket runt omkring orienteringen och som ledare har jag nu möjlighet att få ge det till någon annan! Jag får se ungdomar utvecklas och få samma idrottsliga uppfostran som jag fått. Då blir man ju lycklig på något vis!

Som ledare tänker jag att utvecklingstrappan inom orienteringen är som ett pussel. Det finns många delar att utveckla. Även om man inte springer fort eller vill tävla så kan man hitta delar att utveckla. Orienteringen är väldigt inkluderande på det sättet.

Lindvi Forsberg
Ledare i Edsbyns Gymnastikförening

Hur ser du på ditt ledarskap och varför har du valt att vara ledare inom idrotten?

– Det är kärleken till gymnastiken! Det är en sådan rolig idrott! Att få se barnen lyckas och utvecklas det är det största med att vara ledare. Jag får låna min egen tränare Maggans ord: ”Man ser de blir stärkta utanpå med muskler och inuti med självförtroende”. Jag känner igen det – den där självkänslan i att man klarar någonting.

I gymnastiken så får alla en utveckling. Det händer saker hos alla barn som tränar och det är det som är så fantastiskt. I början av terminen ligger man på en nivå, och när terminen slutar har man utvecklats.

Ta del av fler ledares berättelser

För att påminna om vikten av ideella insatser och vad du får tillbaka som ideell i idrotten har Riksidrottsförbundet tillsammans med den ideella organisationen Folkspel intervjuat ledare om vad som driver dem att engagera sig.

I intervjuer och filmer får du möta sex ledare från olika delar av landet, som berättar: Därför är jag ledare.

Läs intervjuerna och se filmerna på rf.se

Vill du utveckla ledarskapet i din förening?

Vill din förening rekrytera fler ledare eller stärka de ledare ni redan har? Kontakta din idrottskonsulent på RF-SIU Gävleborg.

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Sidan publicerades: 17 november 2022