Bildcollage med Afaf Radhison och en grupp nyanlända som utövar karate

Nyanlända, rörelseglädje och föreningsliv – tips och workshop med Afaf Radhison

Hur van är din förening att möta nyanlända i er verksamhet? Har ni frågor och funderingar som ni skulle vilja bolla med någon? Afaf Radhison har själv gjort resan från nyanländ flykting till att upptäcka det svenska föreningslivet. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och ger många konkreta tips för att nå, behålla och engagera en viktig målgrupp.

Sidan uppdaterades: 10 oktober 2023

Afaf Radhison har egna erfarenheter av att vara på flykt, hon har en tuff resa bakom sig och har upplevt hur det är att etablera sig i ett främmande land och att kämpa mot begränsande normer och förtryck. Idag har Afaf skapat sig ett liv där hon går sin egen väg. Hon som aldrig fick cykla eller simma när hon var liten har idag hittat drivkraften och glädjen i idrott och rörelse.

Afaf arbetar idag på flera fronter för att tredjelandsmedborgare som kommer till Sverige ska få möjlighet att ha en aktiv och meningsfull fritid och tro på sin egen förmåga. Hon har under flera år varit drivande i olika projket för att få nyanlända att upptäcka idrotten och glädjen i föreningslivet. Vi ser henne idag även som inspiratör för både Vasaloppet och Vätternrundan.

Afafs bästa tips för att inspirera

Med utgångspunkt i sitt arbete med olika integrationssatsningar inom idrottsrörelsen delar Afaf nu med sig av värdefulla erfarenheter och tips som riktar sig till alla som vill inspirera nyanlända att röra på sig och hitta till föreningslivet.

Hur gör man för att nå fram? För att övervinna hinder? För att luckra upp normer? Vilka misstag gör vi oftast? Vilka nycklar finns för att skapa rörelseglädje hos andra?

Workshop med erfarenhetsutbyte

Föredraget avrundas med en workshop där du får möjlighet att ställa frågor och byta erfarenheter med Afaf och andra föreningsengagerade.

Live på plats eller digitalt

Delta på plats på Göransson Arena i Sandviken eller ta del av föredraget via Teams.

Kostnadsfritt för dig som deltar. Kostnaden subventioneras av RF-SISU Gävleborg.

 

Plats:

Göransson Arena, Sandviken + digital sändning via Teams

Datum:

tisdag 21 november 2023

Starttid:

Kl. 18.00

Sluttid:

Kl. 19.30

Anmälan:

Senast tisdag 14 november 2023

Sidan publicerades: 21 september 2023