Skidorientering

Sidan uppdaterades: 25 maj 2023

I Falun och Borlänge med omnejd finns fantastiska möjligheter att bedriva skidträning eftersom här finns många fina skidanläggningar. Lugnets skidanläggning erbjuder dessutom sparsnö/konstsnö därmed är skidåkningen ”säkrad” från oktober-november. Lugnetterrängen med dess täta skidspårsnät lämpar sig bra som bas för skidorienteringsträning. När snömängden tillåter dras smalspår upp.

Som skidorienterare på Dala Sports Academy Elit skidorientering är du välkommen till alla träningspass som orienteringen genomför. Vi har även ett bra samarbete med skidors verksamhet där du är välkommen i mån av plats. Dala Sports Academy Elit skidorientering samarbetar även med Mora skidorienteringsgymnasium gällande skidorienteringsövningar.

Förutsättningarna för alternativ träning t ex: styrketräning, vattenlöpning och cykling är goda då Lugnet är navet i verksamheten.

Den dagliga verksamheten på Dala Sports Academy Elit skidorientering består av ett antal träningspass per vecka samt ett antal träningsdagar och läger på annan ort. Innehållet är varierat med bland annat styrke- och rörlighetsträning, orienteringsteknik samt fart och distansträning. Träningsveckorna ser olika ut beroende på säsong och förutsättningar i form av snötillgång. Träningarna är noga planerade av elitidrottstränare vilket säkerställer hög kvalité och möjliggör utvecklingen för de aktiva.

Dala Sports Academy Elit skidorienterings träningsgrupp är en blandning av etablerade landslagsskidorienterare och yngre skidorienterare i en utvecklingsfas.

Vi arbetar för att skapa en positiv och utvecklande träningskultur och miljö där delningskulturen är viktig bland aktiva och tränare. Sparringen i vardagen är ofta en punkt som lyfts fram bland aktiva som uppskattad och positiv. Att Dala Sports Academy Elit även består av flera andra idrotter ger sparring i alternativ träning, dessutom inspiration till nya sätt att träna och en social samvaro mellan olika typer av idrottare.

Skidorienteringssporten är aktiv i Dalarna, att bedriva sin elitsatsning här är ett utmärkt och självklart vägval mot nya framgångar och utmaningar!

Ett axplock av framgångsrika orienterare som är eller har varit en del av elitidrottsmiljön genom åren:

Tove Alexandersson, Magdalena Olsson, Andrey Lamov, Gustav Johnson, Erik Rost m fl

Är du nyfiken på hur verksamheten fungerar?

Välkommen att kontakta ansvarig tränare Sven Olsson

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Sidan publicerades: 18 oktober 2022

Förutsättningar för aktiva puff
Ansökan DSA Elit puff