Börja resan till utveckling i er idrottsförening

Sidan uppdaterades: 6 december 2022

Vi på RF-SISU Dalarna arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. Våra folkbildningsverksamhet vänder sig till alla inom idrotten, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder till idrottande barn eller föreningsledare.

Efter en folkbildningsinsats, exempelvis en utbildning, tar processen till förändring fart och vi hjälper dig gärna på den resan. När du folkbildar och utbildar dig ökar du inte bara din egen kompetens, du kommer även att sprida din kunskap vidare till andra i idrottsföreningen.

Folkbildning i digital form

Folkbildningen är i förändring och digitalisering erbjuder nya möjligheter till gemensamt lärande. Att erbjuda lärgrupper, kurser och föreläsningar i olika form öppnar upp för fler att kunna delta. Din idrottsförening kan genomföra aktiviteter helt i en fysisk miljö, i en kombination av fysiska möten och möten på distans eller möten helt på distans.

Ta hjälp av en idrottskonsulent

Varje dag, året runt möter våra idrottskonsulenter föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar runt om i vår region och tillsammans utvecklar vi idrotten i regionen. Kontakta oss gärna om du eller din idrottsförening har önskemål om att genomföra en särskild utbildning som inte finns i vårt befintliga utbud.

Vi delar gärna med oss

Det är viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram tillsammans med en idrottskonsulent. Denna plan gör det möjligt för din idrottsförening att ta del av RF-SISU Dalarnas resurser för folkbildning. Det kan handla om:

  • utbildningsmaterial
  • arvode till lärgruppsledare, kursledare, föreläsare, kulturarbetare eller processledare
  • lokalhyra
  • pedagogiska hjälpmedel/digitala hjälpmedel.

Hitta och anmäl dig till våra utbildningar

Vårt utbildningsutbud hittar du här. Anmälan gör du också på respektive anmälningssida via IdrottOnline.

Du kan också söka bland föreläsningar som vi tillsammans med er och utifrån era behov hittar ett lämpligt upplägg för, länk till dessa föreläsningar.

Vad händer när du anmält dig till en utbildning?

När du anmält dig till en utbildning kommer du att få ett bekräftelsemejl skickat till den angivna mejladressen. Det är alltså viktigt att du fyller i korrekt mejladress vid anmälan. Vi kommer sedan att skicka ut en bekräftelse och mer detaljerad information om den specifika utbildningen du anmält dig till senast två dagar innan utbildningsstart. Där står allt du behöver veta om tid, plats och om du behöver ha något speciellt med dig, till exempel idrottskläder. Utbildningsmaterial ingår alltid i avgiften om inget annan anges. Vid digitala utbildningar skickas information och anslutningslänk till utbildningen med instruktioner senast dagen innan utbildningen (om inget annat anges).

Kostnader

Om utbildningen kostar något står det under respektive utbildning. Kostnaden för en utbildningsinsats kommer att faktureras till din idrottsförening efter genomförd utbildning (om inget annat anges). Anmälan är bindande. Vid återbud efter anmälningstidens utgång och/eller uteblivet deltagande kan avgift komma att debiteras.

Har du frågor eller funderingar?

Har du några frågor eller funderingar kring vår folkbildnings- och utbildningsverksamhet eller anmälan kontakta er idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 7 november 2022