Välkommen Petra - ny idrottskonsulent i Falun och Avesta

Sidan uppdaterades: 30 november 2022

Mitt namn är Petra Åkerblom och efter att ha bott i olika delar av norra Sverige har familjen nu landat i Falun. Jag kommer ursprungligen från Sävast i Norrbotten så om ni stöter på mig får ni räkna med att jag blandar och ger när det kommer till dialekter.

Jag har studerat vid Mittuniversitetet i Östersund och efter att ha klarat av Idrottsvetenskapligt program har jag hunnit med att arbeta med ett rörelseprojekt vid Tjärnaskolan i Borlänge. Samt arbetat som specialidrottslärare inom längdskidor vid Älvsbyns Idrottslinje. I mitt arbete vid RF-SISU Dalarna kommer jag främst arbeta som idrottskonsulent mot föreningar inom Falun- och Avesta kommun.

Idrott har alltid varit en central del av mitt liv, mycket för att jag alltid gillat att röra på kroppen. Jag har alltid älskat att tävla så den sociala aspekten av idrott har jag fått lära mig med åren. Sedan jag var 15 år har jag parallellt med min egen satsning varit aktiv som ledare på olika sätt. Jag är numera inte aktiv själv, men kvar inom idrotten på olika sätt som ex. vallare, ledare samt som ideellt engagerad inom olika arbetsgrupper inom Svenska Skidförbundet.

Det är med stor glädje och nyfikenhet jag kliver på som ny idrottskonsulent. Jag ser fram emot att få lära mer om idrottsrörelsen och har förhoppningen att jag ska snabbt ska kunna bli ett stöd till idrotten i Dalarna. Nu sätter vi idéer i rörelse!

Text: Petra Åkerblom, idrottskonsulent

Sidan publicerades: 13 oktober 2022