Välkommen nya och nygamla aktiva till DSA Elit

Sidan uppdaterades: 30 november 2022

De aktiva är på plats. I år välkomnar vi drygt 90 aktiva, men fler väntas ansluta inom kort. Några av de aktiva har varit med i verksamheten tidigare och vissa är helt nya i elitverksamheten DSA Elit.

Längdskidor och cykel står för de flesta aktiva. Men samtliga idrotter: cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon har i stort sett haft lika många platser de senaste åren. Tyvärr får vi säga nej till några som inte får plats i vår elitverksamhet.

Det är glädjande att konstatera att DSA Elit är känt bland unga aktiva och att man söker sig till elitverksamheten i Falun/Borlänge. Vi kan till och med konstatera att vi har några mer långväga aktiva som valt att delta i vår verksamhet.

Vi har aktiva från Lund till Piteå. Men vår elitverksamhet lockar även aktiva från andra delar av världen. Bland orienterarna finns Daniel Vandas från Tjeckien, han studerar i Sverige. Daniel säger att det var vår elitverksamhet som fick honom att välja Falun och Sverige. Världens bästa skidorienterare på herrsidan finns bland våra aktiva, Andrei Lamov han representerar Ryssland. Inom cykel hittar vi bröderna Zwar som kommer från Australien, bröderna började för två år sedan och är fortfarande aktiva i DSA Elit.

Blad längdskidåkarna är Moa Hansson ny för i år. Hon kommer från Landsbro i Småland.
Moa berättar: ”Jag valde att flytta till Falun och börja på DSA Elit för att jag kände att det skulle kunna utveckla mig på många plan. Jag fick intrycket av att jag med enkelhet och bra stöd skulle kunna kombinera min elitsatsning med skola, vilket verkligen stämde. Tiden här har än så länge varit över förväntan!
Den fysiska träningsmiljön är bra, stämningen bland de aktiva är sund och inspirerande och tränarna är kunniga och engagerade. Många säger att man måste bo längre norrut för att få de bästa förutsättningarna, med till exempel större snötillgång, men jag värderar ett sunt och utvecklande klimat högre än att ha fjäll och snö på bakgården.
Jag är otroligt nöjd med mitt val och tvivlar på att det finns bättre miljö för en längdskidåkare att befinna sig på som det ser ut idag.
Ett stort plus är även Falun som stad och idrottsintresset som finns här.”

Vi tackar för detta betyg om vår elitmiljö och ser fram mot ett härligt, svettigt år med våra aktiva.

Text: Margareta Appell, kommunikatör

Sidan publicerades: 26 oktober 2021