Idrottsrörelsen i Dalarna går snart mot ett nytt år

Sidan uppdaterades: 30 november 2022

Jag vill tacka för den fantastiska kraft och engagemang våra föreningar lägger ner. Den är obetalbar. Jag är djupt ödmjuk för den samhällsnytta våra 24 000 idrottsledare i länet ger och gör, säger distriktsidrottschef Peter Berglund.

Under 2021 har många föreningar påverkats negativt av den rådande pandemin, mycket av verksamheten har varit inställd och många föreningar har haft en farhåga att tappa personer runtikring föreningen och dess utövare. Just därför kommer vi, tillsammans med er, jobba aktivt för återstarten av idrotten i Dalarna under 2022. Vi har sett att omställningen av vårt arbete mynnat ut i att vi har blivit ett av de bättre digitaliserade distrikten i Sverige. Men vi är inte nöjda.

Vi ska ta ett större kliv fram och vara starkare än någonsin under 2022. Vi kommer att erbjuda ytterligare medel för de föreningar som sett en ekonomisk förlust under 2021. Föreningar blöder fortfarande, just därför kommer nästa år att vara ett viktigt år för att hjälpa idrottsrörelsen i Dalarna att hitta sin identitet igen.

Det sker något fint i Dalarna, det är en stark sammanslutning kring idrotten. Allt för att ge er i idrottsrörelsen - hopp, styrka och kärlek i en tid som denna. Det kommer att bli bättre.

Jag vill passa på att säga God Jul och Gott Nytt år till alla där ute.

Idrotten gör Dalarna starkare

Text: Adib Azrafshan, kommunikatör

Sidan publicerades: 22 december 2021