”Krasst sett en ny ponny” - Rättviks marknad inställd även i höst

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Vi får en pratstund med Anna Andersson, ordförande i Rättviks Ridklubb. Rättviks marknad ställdes in i våras, nu är även höstmarknaden inställd, hur påverkar det er förening?

Vi skulle krasst sett kunna köpt en ny ponny för pengarna vi tjänar i samband med att vi arbetar på marknaden. Marknaden är ekonomiskt sett ett av de ”ben” vi står på. Många föreningar i Rättvik har det svårt, vi ska komma ihåg att även Classic Car Week blev inställt. Båda dessa arrangemang genererar mycket pengar till idrottsföreningarna i trakten, säger Anna.

Rättviks Ridklubb tjänar ca 50 000 kr per år genom att arbeta i samband med genomförandet av Rättviks marknad. Pengar som går in i den dagliga verksamheten, skötsel av hästar och ridskoleverksamhet mm.

Anna berättar - Vi var en av många föreningar som sökte och fick ta del av de medel som Riksidrottsförbundet delade ut innan sommaren, vi har med andra ord ersatts till viss del.

Rättviks Ridklubb brukar tillsammans med andra idrottsföreningar sköta parkeringen vid Rättviks marknad. Dessutom brukar ungdomssektionen ha ett café på marknadsområdet, vilket bidrar till ridklubbens ekonomi.

Nu får Rättviks Ridklubb förlita sig på de andra ”benen” t ex, medlemsavgifter, inkomster från extra aktiviteter som läger och klubbtävlingar osv. Anna säger att det går ganska bra för ridklubben, trots pandemin.

Eftersom vår verksamhet bedrivs till stor del utomhus har pandemin bara påverkat oss till viss del. Vi stängde omklädningsrummen inledningsvis men har öppnat upp dom igen med restriktionen att endast två åt gången får vistas där. Vi har t ex stärkt upp städningen och köpt in handsprit, bytt ut vanliga handdukar mot pappershanddukar. På grund av att ingen förändring verkar vara inom snar framtid fortsätter vi med utomhusaktiviteter och övriga restriktioner, avslutar Anna.

Text: Margareta Appell, kommunikatör

Sidan publicerades: 30 september 2020