I år blir det inget midsommarfirande i Torsång

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Det traditionella midsommarfirandet i Torsång brukar arrangeras av Torsångs IF varje år men är i år inställt pga corona. I normalfall brukar festplatsen besökas av tusentals människor och mängder av båtar.

Idrottsrörelsen drabbas hårt av restriktionerna som följer av coronapandemin. Det är förbjudet att samla fler än 50 personer på samma ställe. Något som midsommarfirandet i Torsång överstiger mångdubbelt varje sommar.

Torsångs IF är en av många idrottsföreningar som är aktiva och arbetar under midsommarfirandet för att evenemanget ska kunna genomföras. Detta är också en av föreningens viktigaste inkomstkällor under året.

Eftersom evenemanget nu ställts in kommer det att påverka Torsångs IF på ett mycket påtagligt sätt. Det innebär att en av föreningens största intäktskällor försvinner.

- Självklart är det tråkigt att behöva fatta beslut att ställa in, men som tiderna är nu så känns det som ett klokt beslut. Vi har en bra arrangemangskommitté som har allt riggat och klart inför nästa års midsommar. Vårt fokus nu i föreningen är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att våra barn och ungdomar ska kunna idrotta så mycket som möjligt, säger Jan Hedman ordförande i Torsångs IF.

Text: Peter Berglund, distriktsidrottschef

Sidan publicerades: 19 juni 2020