Basketläger och basketskoj med Falu Basket

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Elisabeth Egnell berättar att basket är en idrott som är tillgänglig för alla. Allt som behövs är en boll och ett par träningsskor. Alla skolbarn känner dessutom redan till basket, det finns basketkorgar på många skolgårdar och man spelar på skolidrotten. Startsträckan är därmed inte så lång.

Falu Basketbollklubb

Elisabeth har koll på hela gruppen, men har hjälp av två ungdomsledare som själva spelar basket, Edu och Lukas båda 14 år. De ser gärna att föreningen växer och att de får fler basketkompisar.

Falu  Basketbollklubb

Med lägret vill vi fånga upp barnen och väcka ett intresse, berättar Elisabeth. Barnen och deras föräldrar har vi nått genom att sätta upp affischer och att bjuda in till lägret via Facebook.

Några av de ungas röster:

”Basket är det bästa jag vet”

”Lägret är etta av topp tre i sommar”

”Jag vill börja spela basket om jag får för mamma och pappa”

Falu Basketbollklubb

Vi träffade Elisabeth Egnell, tidigare landslagsspelare och utlandsproffs. Hon berättar att föreningen Falu Basket nästan höll på att gå i graven, men räddades i sista stund från att läggas ner.

Med människor som brinner för basket är föreningen under uppbyggnad och viljan är stark att föreningen återigen ska bli vad den en gång var.

Elisabeth berättar att man satsar på att bygga upp föreningens kärnverksamhet med barn- och ungdomsgrupper samt ledare för både bredd och elit. De planerar för en till två träningsgrupper under hösten, intresset finns och nu finns också engagemanget och kunskapen.

Föreningen sökte och fick medel från Projektstöd IF genom RF-SISU Dalarna för att under sommaren genomföra ett basketläger för lågstadiebarn. Drygt 20 barn deltar på lägret och får träna på passningar, dribblingar, skott mm helt enkelt basketskoj.

Vår pratstund är över och Elisabeth måste hjälpa barnen att få fram bollar, knyta en sko och fixa fram ett plåster innan det är dags att köra igång.

Från RF-SISU Dalarna vill vi önska Elisabeth och hennes basketkollegor lycka till med nyrekryteringen!

Text: Margareta Appell, kommunikatör

Länk till SVT Dalarna:
Hon vill lyfta basketsporten i Falun – ”Vi vill bygga underifrån”

Falu Basketbollklubb

Sidan publicerades: 11 augusti 2020