Succé för idrottskola under höstlovet - vill sänka trösklarna in i föreningsidrotten

Närmare 100 barn från Tullskolan och Sunnadalskolan i Karlskrona deltog i idrottsskola under höstlovet. 6 föreningar hjälptes åt att arrangera, och för flera av de unga ledarna blev det ett av deras första ledaruppdrag.

Sidan uppdaterades: 21 december 2022

Intresset för att spendera två höstlovsdagar på idrottskola på Rosenholmsområdet var jättestort, och närmare 100 barn föranmälde sig. Barnen fick i förväg välja en föreningsidrott som de fick en introduktion till och lära sig mer om. Idrottsskolan blev också ett tillfälle att bekanta sig med en idrottsförening och lära känna nya kompisar. För de deltagande föreningarna blev idrottsskolan ett tillfälle att lära ut och väcka en nyfikenhet för sin idrott. Flera av de 20-talet ledarna var unga ledare som har ett av sina första ledaruppdrag under idrottsskolan.

- Vi arrangerar Idrottsskolan i syfte att inkludera barn som vanligtvis inte är med i en idrottsförening, säger Lena Widenfors på RF-SISU Blekinge. Det är en låg föreningsanslutning bland barn på dessa skolor. De flesta barnen, eller deras föräldrar, har inte en bakgrund i eller koppling till den svenska idrottsrörelsen. Genom Idrottsskolan vill vi skapa kontaktytor och sänka trösklarna in i föreningsidrotten. Det var också härligt att se hur ledarna tog ansvar och växte under de båda dagarna.

De 6 idrottsföreningarna som hjälptes åt att arrangera Idrottsskolan och som nu hoppas på nya medlemmar är Karlskrona Tennisklubb, Karlskrona Judoklubb, Karlskrona Boxningsklubb, Karlskrona Gymnastikförening, Badminton Carlskrona och Karlskrona Basketklubb.

Idrottsskolan fick besök av Sydöstran under dag två, läs reportage och se bildspel här:
Här startar vägen till föreningslivet - succé för idrottsskola i Karlskrona (Sydöstran, 2022-11-05)

 

 

Ordförande Jeanette Andréasson Sjödin inviger Idrottsskolan
Barn som tränar judo under idrottsskolan
Barn som samlas för boxningsträning under idrottsskolan
Barn som spelar tennis under idrottsskolan

Sidan publicerades: 7 november 2022

Kontakt

Lena Widenfors

Idrottskonsulent

0761-464639