Hannah och Maja är årets Fredinstipendiater

I samband med RF-SISU Blekinges distriktsstämma delades Fredins utbildningsstipendiumut till de unga ledarna Maja Bäcklund, Ronneby OK, och Hannah Nordström, HF Karlskrona.

Sidan uppdaterades: 26 februari 2024

Fredins utbildningsstipendium delas ut årligen till två unga blekingska ledare, som uppmuntran till fortsatt ledargärning inom idrotten.

Maja och Hannah tilldelas 2000 kronor vardera som kan användas till ledarutbildning inom idrotten.

Maja Bäcklund, Ronneby OK

Maja är den som planerar och genomför merparten av föreningens skidträningar för föreningens barn och ungdomar. Maja gör detta på ett väldigt bra sätt och är mycket uppskattad som skidledare och tränare. Hon är även engagerad som förtroendevald i Ronneby OK, i föreningens skidkommitté och som representant i Blekinge Skidförbunds styrelse. Maja är ett stort föredöme som engagerar sig både för sina jämnåriga kamrater men framförallt för att hon möjliggjort att våra yngre medlemmar fortsatt ska ha möjlighet att träna längdskidor.

Hannah Nordström, HF Karlskrona

Hannah är en ung ledare som inte backar för något. När hon själv slutade spela handboll fortsatte hon som ledare för några år yngre tjejer. Sedan blev Hannah engagerad kring uppstart och utveckling av parahandboll i föreningen, och är nu en väldigt uppskattad ledare i PANG-gänget. Hon har också lyckats rekrytera fler ledare bland sina kompisar, som inte har en bakgrund inom handbollen. Hannah älskar sitt uppdrag och är oerhört duktig på golvet. Hon tar alla chanser som ges för att utvecklas i sin roll, genom utbildning och samtal.


Sidan publicerades: 25 april 2023